87 kadın iş hayatında

Kara Elmas Diyarının Keşfedilmemiş Cevherleri İş Hayatında projesi sertifika töreni ve kariyer günü etkinliği 28 Eylül Perşembe günü saat 14:00'de Dedeman Otel'de düzenlendi.

87 kadın iş hayatında

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası ile Bülent Ecevit Üniversitesi Çaycuma Meslek Yüksek Okulu ortaklığı ile Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında yürütülen ve 87 kadına çağrı merkezi personeli eğitimi verilen Kara Elmas Diyarının Keşfedilmemiş Cevherleri İş Hayatında projesi sertifika töreni ve kariyer günü etkinliği 28 Eylül Perşembe günü saat 14:00de Dedeman Otelde düzenlendi. 
Düzenlene törende ilk konuşmayı BEÜ Öğretim Görevlisi Ümit Düzmez yaptı.Düzmez konuşmasında, “Karaelmas diyarını incileri sertifika töreni hoş geldiniz. Günlük hayatımızın en önemli kısmı haline gelen çağrı merkezleri firmalar bazında etkili bir yol olmuştur. Kurumsal firmalar dışarıdan çağrı merkezi almaya yönelmişlerdir. Bu sektörde dünya genelinde 11.5 milyon kişi çalışmaktadır. Türkiye’de binlerce kişi bu meslekte istihdam edilmektedir. Gelişme aşamasında olan bu sektörümüz ses getirmeye başlamıştır. Gerçekleştirdiğimiz proje ile 18-28 yaş arasında ki kursiyerlerimiz 4 hafta eğitim almışlardır. Kursiyerlerimiz teorik olarak ta çağrı almışlardır ve kursiyerlerimiz sertifika almaya hak kazanmıştır” dedi.
Törende ikinci olarak ta Zonguldak TSO Akademik Danışmanı Doç. Dr. Ferdi Kesioğlu, konuşmasında, “İlimiz uzun yılandır tek sektör çatısı altında pek çok sektörde araştırma yapılırken odamız tarafından yapılan başvuru sonucu eğitimlerimiz başladı. Sektörel çeşitliliğe yardımcı olduğu için Metin Demir’e teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Ardından kursiyerlere Zonguldak Belediye Başkan Vekili Mehmet İzzet Türkçelik, Zonguldak ticaret ve sanayi Odası Başkanı Metin demir, Zonguldak TSO Meclis başkanı Zafer Sağlam, Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, İl Müdürü Gönül Demirsu, TSO kadın girişimciler kurulu üyeleri, TSO yönetim kurulu üyeleri, BAKKA ve KOSGEB yetkilileri, BEÜ Öğretim görevlileri ve davetliler tarafından sertifikaları verildi. 
Sertifikaların dağıtılmasından sonra kursiyerlerle birlikte toplu resim çektirildi.
Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir yaptığı açıklamada, “11 aydır devam eden ve sona yaklaşan projemiz kapsamında 100 genç ve işsiz kızımıza Çağrı Merkezi Operatörlüğü eğitimi verdik ve sertifikalarını dağıtıyoruz. Bugün aynı zamanda eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerimizi sektör işverenleri ile bir araya getiren bir kariyer günü toplantısı düzenliyoruz. Proje boyunca düzenlediğimiz paneller ve çalıştaylarla kadın istihdamının önemine vurgu yaptık. Özellikle bu proje kapsamında eğitim alan bir çok kızımız çağrı merkezi sektöründe çalışma fırsatı buldu. Kadınların istihdamının arttırılması ile ilgili çalışmalarımız devam edecek. Törenimize katılanlara teşekkür ediyoruz dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2017, 08:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER