Acılık dayan "Şu kadarcık" kaldı!

Acılık dayan "Şu kadarcık" kaldı!

Acılık dayan "Şu kadarcık" kaldı!

Zonguldak Belediye başkanı Muharrem Akdemir beraberinde başkan yardımcısı Erhan Darende ve birim müdürleri ile birlikte Acılık Caddesi ve Mithatpaşa Mahallesi’nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Acılık’ın alt yapısına 40-50 senedir dokunulmadığını ve bu sebeple alt yapının işlemez hale geldiğini belirten Başkan Akdemir, hizmet döneminin bitimine kadar çalışmalara devam edeceklerinin altını çizdi.

“ACILIK’TA SEL OLMAYACAK”
Acılık Caddesi’nde yapılması planlanan altyapı ve parke çalışmaları hakkında bilgiler veren Akdemir, “Türkiye’nin farklı şehirlerinde ve illerinde çok büyük yağışlar olmuştur. Ve felaketlerin neden olmuştur. Çok büyük yağmurlar yağıyor. Biz önlemimizi hesap ederek yapmaya çalışıyoruz. Altıyüzlük borunun yanına bir altıyüzlük boru daha koyarak giderinin fazla olmasını sağlamaya çalışıyoruz. Acılık semti bundan böyle yağmur sularından sel sularından nasibini almayacak. İşimizi çabuk yapmak pratik yapmak istiyoruz. Açılık esnafı haklı olarak benziyor. Bundan sonraki çalışmalarımızda bizim görevde olduğu sürece her ay periyodik olarak bu boruların bakımı yaparak herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için önlemini alacağız” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Belediye başkanı Akdemir, Mithat Paşa Mahallesi ikinci makas mevkiinde belediyeye yeni alınan Bordür boyama aracının çalışmalarını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu.

“SABIRLI OLMALARINI BEKLİYORUZ”
Bordür boyama aracı ile ilgili bilgi veren Başkan Akdemir, “Bordür boyama aracımızı uzun zamandır aklımızdaydı ilgili firmalar katılıkları bırakıp gidiyorlardı. İşimizi hem çabuk yapma anlamında hem modern araç kullanma anlamında karar vererek aracı aldık. Aracı kullanan arkadaşımız eğitimlerinde görmüştük. Gayet güzel ve pratik bir şekilde Zonguldak’ımızı böyle temiz bir hale getireceğiz. Çalışmaları sonunda toz toprak bitecektir. Halkımızdan biraz sabır istiyoruz. Yine enerji hatlarının yer altına alınmasıyla Zonguldak şehri karanlıktan kurtulacaktır. Ufak bir şimşek çakma da artık elektrikler kesilmeyecek. Küçük bir yağmur yağdığında elektrikler kesilmeyecek diye düşündük. Doğalgaz çalışmalarımız da bitmek üzeredir. Bu çalışmalarımızı halkımızın hoşgörüsünü bırakıyorum. Asfalt yapacağız. Özellikle asfalt çalışması yapılırken şoför esnafımızdan kesinlikle ve kesinlikle çalışan arkadaşlarımıza hoşgörülü davransınlar. Hoş görü onlardan bekliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2018, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER