Adaylar 1 ay içinde konuşulur!

Adaylar 1 ay içinde konuşulur!

Adaylar 1 ay içinde konuşulur!

Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, yerel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Tosun 1 ay veya Ekim, Kasım gibi başkan adaylarının belli olabileceğine işaret ederek, “Bu çalışanında tabi sonucu aldıktan sonra ona göre teşkilatların da fikri alınarak, bölgede ki insanların görüşleri alınarak tüm iller de ve ilçelerde seçimi alabileceğimiz adayları bulmaya her beraber çalışacağız. Ama bu çalışma ile ilgili net bir tarih yok. Çünkü genel seçim öncesinden beri bu süreç devam ediyor. Bu çalışmalar sırası ile tek tek yapılıyor. Ama bu tarihten sonra yerel yönetimler başkanımızın ekibini kurduktan sonra daha hızlı bir şekilde seçimlere yönelik çalışmalar başlayacaktır. Bu doğrultuda 1 ay içinde veya Ekim-Kasım gibi bazı belediye başkan adaylarını belki de kamuoyunda isimlerini zikrediyor olacağız. Bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor” ifadelerini kullandı. 
“1 AY İÇİNDE KONUŞULUR”
Yerel seçim sürecine ilişkin konuşan ve genel seçimler öncesi yerel seçim sürecinin zaten başladığına işaret eden Başkan Tosun, “Tabi genel seçimlerden çıktık. Akabinde önümüzde yerel seçimler yani 2019 Mart ayında belediye başkanlığı seçimleri var. Gözler haliyle yerel seçimlere çevrildi. Genel merkezimizin çalışmaları aslında genel seçimden önce başlamıştı. Genel seçimden sonra daha hızlı bir çalışma temposuna girildi. Bunların içinde anketler var. Genel merkezimizin illerde, ilçelerde yapmış olduğu çalışmalar var. Ayrıca teşkilatlarımızın yaptığı çalışmalar var. Bir de geçtiğimiz haftalarda kongremizi yaptık. Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu değişti. Yerel yönetimler ve teşkilat başkanlıklarımız değişti. Hatta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın A Takımı ile bugün bir toplantısı olacak. Tabi bu arada büyük ihtimal ana konu yerel seçimler olacaktır. Bundan sonra nasıl bir yol izlenecek? Onun çalışmaları yapılacaktır. Daha hızlı bir çalışma temposuna gireceğiz. Dediğim gibi anketler yapılıyor. Yapılacak olanlar var. Mevcut belediye başkanlarımız ve aday olacak isimler ile ilgili de çalışma yapılıyor. Bu çalışanında tabi sonucu aldıktan sonra ona göre teşkilatların da fikri alınarak, bölgede ki insanların görüşleri alınarak tüm iller de ve ilçelerde seçimi alabileceğimiz adayları bulmaya her beraber çalışacağız. Ama bu çalışma ile ilgili net bir tarih yok. Çünkü genel seçim öncesinden beri bu süreç devam ediyor. Bu çalışmalar sırası ile tek tek yapılıyor. Ama bu tarihten sonra yerel yönetimler başkanımızın ekibini kurduktan sonra daha hızlı bir şekilde seçimlere yönelik çalışmalar başlayacaktır. Bu doğrultuda 1 ay içinde veya Ekim-Kasım gibi bazı belediye başkan adaylarını belki de kamuoyunda isimlerini zikrediyor olacağız. Bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor. 
“İSTİŞARE İÇİNDEYİZ”
Genel merkez ve teşkilatlar ile birlikte istişare içinde bulunduklarına dikkat çeken Başkan Tosun, “Bizde bu akşam 3 milletvekilimiz, belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımızın olduğu aylık rutin toplantımızı gerçekleştireceğiz. Öncelik olarak 24 Haziran seçimlerini ve akabinde yerel seçimleri ele alacağız. Zonguldak ve ilçelerimizde nasıl bir yol izleyeceğiz ona bakacağız. Yani Ak Parti’de çalışma durmaz. Bu çalışma teşkilat bazında olsun, seçim döneminde olsun bu çalışmalar devamlı yapılır. Hayırlısıyla inşallah Zonguldak’ın da ilçelerinde tüm adayları belli olduktan sonra hedefimiz tüm belediyeleri almak olacak. Elimizde ki ilçeleri kaybetmemek, onun dışında bizde olmayan ilçe ve ili almak hedefimiz. Çalışmalarımızı yapıyoruz. Genel merkezimiz ile sürekli istişare içindeyiz” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2018, 23:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER