Adaylık, Vali Çınar'ın sözleri ve Fevkani hakkında konuştu!

Adaylık, Vali Çınar'ın sözleri ve Fevkani hakkında konuştu!

Adaylık, Vali Çınar'ın sözleri ve Fevkani hakkında konuştu!

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, GÜNDEM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Karamalak’ın sorularını yanıtlayarak şehir gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. Fevkani Köprüsü’nde yaşanan yasadışı otopark ihlallerinden Vali Ahmet Çınar, “Bu şehirde çok kuma” sözlerine daha sonra tekrar belediye başkan adaylığını düşünüp düşünmemesine kadar bir çok soruyu yanıtladı. 
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde CHP’den tekrar aday olacağını konuşulan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, adaylık konusunda açık kapı bırakarak yaptığı açıklamada, “Her şeyi zaman bıraktık. 24 Saatte her şey değişebilir” yorumunda bulundu. Akdemir açıklamasında, “Kulislerde aday olacağım yönünde ki konuşmalar her zaman olan şeyler. Bunlar doğaldır. Bizim için zaman çok önemlidir. Biz her şeyi zamana bıraktık. Zaman neyi gösterir? Benim için önemli olan görevim devam edinceye kadar en iyisini, elimden geleni yapmaktır” dedi. 
Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın Elmas Tv Genel Yayın Yönetmeli Atilla Öksüz ile yaptı röportajda söylediği “Zonguldak çok kumalı şehir” sözlerini değerlendiren ve Vali Çınar’ı haklı bulduğunu ifade eden Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, şehir içinde yapılacak bir çalışmada bürokrasi ile çok zaman kaybettiklerini dile getirdi. Zonguldak’ta belediyenin bir arazi bulunmadığını ifade eden Akdemir, “TTK bir tarafta, Hazine bir tarafta, Orman İşletmesi bir tarafta belediyemiz deseniz zaten hiçbir yeri yok. Bir iş yapmaya kalkıyorsun önüne bir çok engel çıkıyor. Şehirde 1 metrekare yer için bile önüne bir çok engel çıkıyor. O zaman Zonguldak’ta nasıl iş yürüyecek?” dedi. Zonguldak’ta son dönemde iyice kendini hissettiren otopark sorunu noktasında değerlendirmelerde bulunan ve özellikle Fevkani Köprüsü üzerinde bulunan otoparkı kaldırdıkları için sorumluluğun Emniyete geçtiğini ifade eden Başkan Akdemir, “Fevkani köprüsü üzerinde bulunan otoparkı bizler kaldırdık. Otoparkı biz kaldırdığımız zaman sorumluluk kimin üzerindedir? Bu sorumluluk emniyetin üzerindedir. Köprü üzerinde belediye veya emniyet denetim yapsa ne olacak? Yapıyoruz işte ceza yazıyoruz da ne oluyor? Emniyette yazıyor. Bir ara sıkı denetim olursa insanlar dikkat ediyor. Ama bir gün bırak yine eski haline dönüyor. Halkımız maalesef bu” dedi.

“HER ZAMANLA BELLİ OLACAK”

Siyasette 24 saatin bile önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Akdemir, “Kulislerde aday olacağım yönünde ki konuşmalar her zaman olan şeyler. Bunlar doğaldır. Bizim için zaman çok önemlidir. Biz her şeyi zamana bıraktık. Zaman neyi gösterir? Benim için önemli olan görevim devam edinceye kadar en iyisini, elimden geleni yapmaktır. Siyasette zaman önemlidir. Büyük siyasetçi Süleyman Demirel’in bu konuda güzel değerlendirmeleri mevcuttur. 24 saatte her şey değişebilir” dedi.   “VALİ ÇINAR HAKLI” Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın, “Ben bunu mizah olarak söylüyorum. Şimdi dinleyenler ne diyor bu diyebilirler. Bakın TTK sahip olduğu kömür, hükmettiği işçi sayısı ve neredeyse Zonguldak’ın tamamını kapsayan arazileri ile bir kuma. Diğer taraftan Genel Merkezi Zonguldak’ta olan bir Sendika var. Bir diğer kumada bu. Aslında işin sahibi olarak millette bir kuma… Türkiye’nin çoğunluğunda muhafazakar Belediyeler var görevde. Zonguldak Belediyesi sol bir anlayışa sahip, onlarda kendilerince bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Bir kumada bu. Kuma olan evde huzurda olmaz, bereket de olmaz kavga olur” şeklinde k sözlerini değerlendiren Başkan Akdemir, “Vali Ahmet Çınar’ın söyledikleri aslında doğru. Bizlerde aynı sıkıntıları yaşıyoruz. TTK bir tarafta, Hazine bir tarafta, Orman İşletmesi bir tarafta belediyemiz deseniz zaten hiçbir yeri yok. Bir iş yapmaya kalkıyorsun önüne bir çok engel çıkıyor. Şehirde 1 metrekare yer için bile önüne bir çok engel çıkıyor. O zaman Zonguldak’ta nasıl iş yürüyecek? Yazışmalara başlıyoruz bir süre sonra haydi bakanlığa soralım. Bakanlıktan bir yazı ne kadar zamanda geliyor biliyor musunuz? Bu sebeple yeni kabinede ve bürokraside en hızlı şekilde iş yapan arkadaşlar görev alsın. Bizlerde bu işler ile tıkanmadan yolumuzu açalım. Vali Bey bu konuda haklı!” ifadelerini kullandı.

“SORUMLULUK EMNİYETTE”

Zonguldak’ta son dönemde iyice kendini hissettiren otopark sorunu noktasında değerlendirmelerde bulunan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, “Fevkani köprüsü üzerinde bulunan otoparkı bizler kaldırdık. Otoparkı biz kaldırdığımız zaman sorumluluk kimin üzerindedir? Bu sorumluluk emniyetin üzerindedir. Köprü üzerinde belediye veya emniyet denetim yapsa ne olacak? Yapıyoruz işte ceza yazıyoruz da ne oluyor? Emniyette yazıyor. Bir ara sıkı denetim olursa insanlar dikkat ediyor. Ama bir gün bırak yine eski haline dönüyor. Halkımız maalesef bu. Ben bir ilçeye gittim. İlçede yeni otopark yapılmış. Ama otoparkın etrafı araç parkı dolu. Hem de belediyenin etrafı zaten. Otopark oraya neden yapıldı? Trafiğin rahatlatılması için yapıldı. Şimdi belediye başkanı bu duruma ne yapsın? Ben size ne güzel otopark yapmışım. Dünya masraf etmişim. 2-3 lira vermemek için bu olur mu? Vatandaş olarak bunun bilincine varmak gerekir. Haklarımıza ve başkalarının haklarına saygı duymalıyız. Bu çok önemli. Bunu duymuyoruz maalesef. Mahallelerde sıkıntı oluyor. Özellikle Site’de şikayet var. Bir komşu gidiyor yan binanın garajına park yapıyor. Ama ev başka yerde. Görevli müdahale ettiğinde sıkıntı oluyor. Ama senin buna hakkın yok ki. Senin orada ne hakkın var. Bunu beyin süzgecinden geçirmek gerekiyor. Daha yaşanabilir bir toplum için.

...ÖZEL İÇERİK...
 

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2018, 21:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER