ADD; Madenci Anıtı önünde toplanarak karara tepki gösterdi

ADD; Madenci Anıtı önünde toplanarak karara tepki gösterdi

ADD; Madenci Anıtı önünde toplanarak karara tepki gösterdi

ZONGULDAKta, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)  Şubesi üyeleri, Irak Kürt Bölgesel Yönetiminin 25 Eylülde gerçekleştireceği bağımsızlık referandumunu basın açıklamasıyla protesto etti.
Dernek üyesi yaklaşık 30 kişi, Madenci Anıtı önünde toplanarak karara tepki gösterdi. ADD Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Coşkun, referandumun Türkiyenin bölünmez bütünlüğünü tehdit edeceğini söyledi. Suriyede sürdürülen savaşın, emperyalizme hizmet eden ve onlardan destek gören Kürt yönetiminin Akdenize açılma projesinin en önemli adımı olduğunu ifade eden Coşkun, şöyle dedi:
Kendilerini emperyalizmin hizmetine bağlamış Kürt yönetimi şimdi bölgeyi kana ve ateşe boğan ABD emperyalistlerinin kışkırtması ile 25 Eylül 2017 tarihinde Bağımsız Kürdistan için bir halk oylaması yapacaklarını ilan etmişlerdir. Bu girişime karşı ülkemizden yeterli tepki gelmediği gibi bazı ihanet odakları Diyarbakır ilimizde bu oylamaya destek toplantılarını sürdürmektedir. Bu büyük bir kışkırtma ve bölgeyi daha büyük çapta ateşe vermek için geri dönülmez bir yoldur. Bu ateş, Irak ve Suriyeden sonra İranı ve ülkemizi de saracaktır. Bu gidişe ulusça karşı çıkmalı ve tüm yurtsever güçler olarak birlikte hareket etmeliyiz.
Dernek üyeleri, açıklamanın ardından dağıldı.

haber

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2017, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER