Adıyaman: Hizmet vatandaştan uzaklaşır

Adıyaman: Hizmet vatandaştan uzaklaşır

Adıyaman: Hizmet vatandaştan uzaklaşır

Kilimli İlçesine bağlı Muslu Belediye Başkanı Sebahattin Adıyaman, yaklaşık iki senedir ülke gündeminden düşmeyen büyükşehir konusunda önemli açıklamalarda bulundu.
Zonguldak’ın büyükşehir olduğunda kent merkezine uzak yerlerin büyük sıkıntılar yaşayacağını ifade eden Başkan Adıyaman, halkın temel ihtiyaçlarını karşılanması konusunda aksaklıklar yaşanacağını ve bunun da her açıdan olumsuz yansımaları olacağını söyledi.
Almanya’da 10 binin üzerinde belediye varken, Türkiye’de yaklaşık 1300 belediye bulunduğunu söyleyen Başkan Adıyaman; “Hizmeti vatandaşın ayağına getirmemiz gerekirken, belde belediyelerin kapatılması ile hizmet almakta zorluk çıkarılması anlamsızdır” dedi.
En basit örneği ile şehir merkezine uzak yerlerde yaşayan vatandaşların su parası yatırmak için bile Zonguldak’a gelmek zorunda kalacaklarını belirten Başkan Adıyaman; “Kurtköy sakinlerini ele alacak olursak, günde bir arabanın zor geçtiği bir yer. Bunun gibi 4 köyümüz var. Kilimli ilçesine bağlı da 4 belde belediyesi var. Geçtiğimiz sene kışın Çalca mahallemizde kar nedeni ile yollar kapanmış ve ekmek araçları gidemediler.
Kendi ekiplerimizle yolu açarak, ekmeği vatandaşımızın ayağına kadar Muslu Belediyesi olarak biz getirdik. Büyükşehir olduğu zaman bu hizmetleri kim sağlayacak? Her yere yetişmeleri mümkün değil” dedi.
“Ben Muslu beldesinin belediye başkanıyım benim halkımı benden iyi kim tanıyabilir?” diye sözlerini sürdüren Başkan Adıyaman; “İmar hareketlerinde çok ciddi sorunlar olacak. Yaşam alanlarını biz burada biliyoruz ama Büyük Şehir Belediyesi çıkacak buradaki imar hareketlerini değiştirerek sorgusuz sualsiz burası sanayi alanı, şurası tarım alanı, orası toplu konut alanı diyecek ve bu da ciddi bir parçalanmaya neden olacak” şeklinde yaşanacak sorunları işaret etti.
Hizmet ettiği beldenin insanlarının beklentilerini çok iyi bildiğini söyleyen Adıyaman; “Ben belde insanımın nasıl bir gelecek istediğini çok iyi biliyorum. Benden beklentilerini, umutlarını çok iyi biliyorum. Siz bunu nasıl sağlayacaksınız? Zonguldak’tan Muslu’ya müdahale edeceksiniz bu böyle olmaz. Ben beldemle ilgili kararlar alırken meclis üyelerime ve halkıma danışarak alıyorum. Aldığım meclis kararları da ona göre bağlayıcı oluyor. Büyük Şehir olunca insanımın karşısına direk yaptırımla gelinecek. Bu halkın iradesine karşı gelmektir” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 11:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER