Afgan Aileye Zonguldak'ta Sıcak İlgi

Afgan Aileye Zonguldak'ta Sıcak İlgi

Afgan Aileye Zonguldak'ta Sıcak İlgi

ZONGULDAKta, ev bulamadıkları için park ve sokaklarda kalan 9 kişilik Afgan ailesini çevredeki esnaf boş bir eve yerleştirerek sahip çıktı.
Afganistandan çalışmak için 11 gün önce Türkiyeye ardından da Zonguldaka gelen 9 kişilik Afgan ailesi, maddi imkansızlık nedeniyle ev kiralayamayınca bir süre park ve sokaklarda kaldı. On Temmuz Mahallesinde esnafın dikkatini çeken aile, geçici olarak Tepebaşı Mahallesindeki boş bir eve yerleştirildi. 27 yaşındaki Nurullah Noori, 30 yaşındaki İslamuddin Yousuf, 18 yaşındaki Fakhrullah Aizadah, 15 yaşındaki Husain Ali Noorı, 21 yaşındaki Zarifa Noori, 32 yaşındaki MahBıgum Yousuf, 5 yaşındaki Sadruttin Yousuf, 3 yaşındaki SeyayeshNoorı ve 2 yaşındaki TabıshNoori, kullanılmaz haldeki evde bir odada bulunan eşya ve esnafın gıda yardımıyla geçiniyor. Nurullah Noori eşi, 2 çocuğu, kardeşi ve akrabalarıyla birlikte Türkiyeye çalışmaya geldiklerini anlatarak şöyle dedi:
Zonguldakta ev ve iş bulamadık. Bir haftadır parklarda yatıyoruz. Türkçe bilmiyoruz. Türk halkının bize yardım edeceklerini, ev, iş ve yiyecek vereceklerini düşünerek geldik. Fakat düşündüğümüz gibi olmadı. Vatandaşın sayesinde geçici olsa da bir eve yerleştik.
Esnaf Deniz Kavraz ise ailenin durumuna üzüldüğü için yardım etmeye çalıştığını ancak ellerinden fazla bir şey gelmediğini ifade etti. Yetkili kurumlara başvurduklarını ancak bir çözüm bulamadıklarını anlatan Kavraz, Devletimizin mercilerini arıyoruz ama emniyet bir şey yapamayacaklarını söyledi. Göç idaresi de ‘bir şey yapamıyoruz. Bekleyecekler, mülteci konumundalar diyor. Şimdi bu insanlar ne olacak. Biz de elimizden geldiğince böyle bir yer bulduk. Sağolsun bir arkadaşımızdan eski bir ev ama en azından biz sokaklarda yatmalarına engel olduk. Bu insanlara sahip çıkılması için devletimizden ve vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz. Biz esnaf olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapacağız da. Benim vicdanımı rahat ettirmem gerekiyor bir insan ve bir Türk olarak. dedi.

 

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2017, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER