AĞALAR RAHATSIZ OLDU !

AĞALAR RAHATSIZ OLDU !

Gelir-gider kalemlerinde şeffaflık çağrısı bazı sendika başkanlarını tedirgin etti
 

*** Büro-İş Sendikası Genel Başkanı Alay Hamzaçebi'nin Zonguldak ziyaretinde, " Bu ülkede 70 bin lira maaş alan sendika başkanları var. Sendika üyeleri bunlardan hesap sorsun" şeklindeki açıklamalarının ardından, Eğitim-İş Zonguldak Şube Başkanı Metin Kahveci'nin işçi ve memur sendika başkanlarına hitaben, " Üyelerin aidatları ile ağa gibi yaşayan, lüks araçlarda poz veren,  harcırah ve benzeri yan ödeneklerle maaşlarını katlayan sendika başkanları var. Sendika başkanlarını maaşlarını açıklamaya davet ediyorum." şeklindeki sözleri ortalığı karıştırdı.

*** Büro-İş Genel Başkanı Alay Hamzaçebi ve Eğitim-İş Şube Başkanı Metin Kahveci'nin açıklamalarının ardından sendika genel başkan ve şube başkanlarının aldıkları maaş, ikramiye, yolluklar ve çeşitli yan ödeneklerin kamuoyunda yoğun bir şekilde tartışılmaya başlanması abartılı maaş ve ödenek alan sendika başkanlarını rahatsız etti.

*** TES-İŞ Sendikası'nda daha önce şube başkanlığı yapan eski bir sendika başkanının ölçüsüz maaş alan sendika başkanları için söylediği " Bunlar, 12 ayda 29 maaş alır. İkramiye, yolluk, düzmece seminerler ve çeşitli yan ödeneklerle maaşlarını katlarlar. Lüks içinde yaşayıp, kamuoyunda isimlerinin geçmesini istemezler. Sendikal faaliyette bulunmazlar. Kendilerini gizleyip, kamuoyunun dikkatinden uzak tutmaya çalışırlar." şeklindeki sözleri de tartışmaya farklı bir boyut kazandırdı.

*** Öte yandan ilimizdeki bazı sendika başkanlarının bu açıklama ve tartışmalardan son derece rahatsız oldukları ve üyelerinin tepkisinden çekindikleri belirtiliyor.

Bazı sendika başkanlarının aylık gelirlerinin sadece maaştan ibaret olmadığı, yılda beş maaş ikramiye alan ve çeşitli yan ödenekleri bulunan bazı sendika başkanlarının aynı zamanda lüks otomobil merakı ile dikkat çektikleri belirtiliyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Ekim 2020, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER