AGD, Mekke'nin fethini kutladı!..

AGD, Mekke'nin fethini kutladı!..

AGD, Mekke'nin fethini kutladı!..

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Türkiye’nin 81 ilinde ve 600 farklı noktasında eş zamanlı olarak düzenlenen “Mekke'nin Fethi” etkinlikleri Anadolu Gençlik Derneği Zonguldak Şubesi tarafından da Zonguldak Müftülük Konferans Salonu’nda düzenlenen programla kutladı.AGD Zonguldak Şubesi'nin düzenlediği kutlama İstiklal Marşı ve Hafız Mürsel Çakmak'ın Kuran-ı Kerim ziyafeti ile başladı.

Programa Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Akgül Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yrd. Ali Osman Yılmaz Milli Eğitim Şube Müdürü Yasin Türkoğlu Memur-sen ve Eğitim Bir-sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar Büro Memur-sen Şube Başkanı Ramazan Seyrek Tekder şube başkanı Mustafa Şimşek Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Sadık Kar Merkez İlçe Başkanı Recep Horozoğlu'nun yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

“MÜSLÜMAN'IN YILBAŞIYLA İŞİ OLMAZ DEDİĞİMİZ ZAMAN ÖTEKİLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYORUZ”

'Mekke'nin Fethi' programında AGD Zonguldak Şube Başkanı Enes Şenol, Bugün Türkiye'de farklı uçlarda farklı noktalarda fikirler dolaştığını belirterek, “Öyle bir hale geldik ki bugün müslüman noel kutlamaz diyen insanların üzerine yürünüyor. Müslüman'ın yılbaşıyla işi olmaz, piyangoyla işi olmaz içki ve zinayla işi olmaz dediğimiz zaman ötekileştirilmeye çalışılıyoruz. Sözüm ona müslümanlar söz sahibi ama müslümanlar temel düsturlarını öne çıkartığı zaman aşağılanmaya çalışılıyor. Ama bizler kınayanın kınamasına aldırmadan doğru bildiğimizi Resulullah (sav)'in doğru bildiğiyle hareket etmeye devam edeceğiz. İnanıyoruz ki Anadolu Gençlik, Milli Gençlik bu ümmetin, Türkiye'de ki gençliğin sesi olacaktır" dedi.

“YILBAŞI EĞLENCESİNİN DÜNYA'YA DAYATILMASINA KARŞI TAVIR ALINMALI”

AGD Zonguldak Şube Başkanı Enes Şenol, yılbaşı gecesi eğlencesi adı altında tüm dünya halklarına çirkinliklerin ve kötülüklerin dayatılmasına karşı tavır almanın gerekliliğine inandıklarını söyledi. Şenol, “Siz değerli misafirlerimizin bu gece burada bizimle oluşu bir kimliğin en güzel şekilde ortaya konulmasıdır. Biz İslam medeniyetine ve kültürümüze karşı olan böyle programların ülkemizde yapılmasından dolayı üzüntülüyüz" diye devam etti. Konuşmalarından sonra salonu selamlayarak alkışlarla uğurlanan Şenol, kürsüyü Eğitimci Lütfi Aydın'a bıraktı. Program akabinde sinevizyonlar, ezgiler, şiir, tiyatro ve kolografi gösterileri yapan gençler, salonda duygu dolu anlar yaşattı. Mazlum İslam coğrafyalarının da sesini duyurmaya çalışan gençler izleyicilerden tam not aldı…

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Ocak 2019, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER