Ahilik haftası kutlanacak.

Ahilik haftası kutlanacak.

Ahilik haftası kutlanacak.

Zonguldak İl Ticaret Müdürlüğünden yapılan açıklamada bu yıl Zonguldak’ta Ahilik haftasının kutlanacağı açıklandı. İl Ticaret Müdürü İsmail Maden yaptığı açıklamada, “Bu yıl 31.si kutlanacak olan Ahilik haftası etkinliklerinin Esnaf ve Sanatkarlarımızın, Tüccar ve sanayicilerimizin ve halkımızın katılımıyla coşkuyla kutlanmasını bekliyoruz. Ahilik özü itibariyle güzel ahlakı ve dine bağlılığı ifade eder. En temel nasihatı, harama bakma, haram yeme, haram içme. Doğru, sabırlı, dayanıklı ol. Yalan söyleme, büyüklerinden önce söze başlama, kimseyi kandırma, kanaatkar ol. Dünya malına tamah etme. Yanlış ölçüp eksik tartma. Kuvvetli ve üstün durumda iken affetmesini, hiddetli iken yumuşak davranmasını bil ve kendin ihtiyaç duyarken bile başkalarına verecek kadar Cömert ol şeklindedir” ifadelerini kullandı.
KUTLANACAK
Zonguldak İl Ticaret Müdürlüğünden yapılan açıklamada bu yıl Zonguldak’ta Ahilik haftasının kutlanacağı açıklayarak, “Bu yıl 31.si kutlanacak olan Ahilik haftası etkinliklerinin Esnaf ve Sanatkarlarımızın, Tüccar ve sanayicilerimizin ve halkımızın katılımıyla coşkuyla kutlanmasını bekliyoruz. Ahilik özü itibariyle güzel ahlakı ve dine bağlılığı ifade eder. En temel nasihatı, harama bakma, haram yeme, haram içme. Doğru, sabırlı, dayanıklı ol. Yalan söyleme, büyüklerinden önce söze başlama, kimseyi kandırma, kanaatkar ol. Dünya malına tamah etme. Yanlış ölçüp eksik tartma. Kuvvetli ve üstün durumda iken affetmesini, hiddetli iken yumuşak davranmasını bil ve kendin ihtiyaç duyarken bile başkalarına verecek kadar Cömert ol şeklindedir.
Yeniden büyük Türkiye...
Medeniyetimizin bu topraklarda kök salıp çınar olmasında, bu toprakların İslam olmasında, Selçuklu’dan Osmanlı’ya oradan cihana hükmetmesine vesile olan Ahilik ruhunun yeniden canlanması, medeniyetimizin ihyası, hepimizin hülyası, yeniden büyük Türkiye Sevdamızın dayanağı olan Ahilik kültürü haftası Bu yıl 17 23 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Bu vesileyle 17 Eylül Pazartesi günü saat 11:00 da Valilik önündeki açılış törenine ve saat 12:00 'da ki Ahi pilavı ikramımıza tüm dostları halkımızı davet ediyoruz. Bu yıl ilk defa ilimiz genelinde gerçekleştirdiğimiz Ahilik konulu kompozisyon yarışmasında derece alan öğrencilerimize kutlamalar kapsamında hediye takdimi yapılacaktır. Bu vesileyle halkımızın 17-23 Eylül Ahilik haftasını kutluyor, ahi ruhi ile çalışan tüm esnaf, sanatkar, Tüccar ve Sanayicilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 11 Eylül 2018, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER