Ahlaksızlık demem ama!

Ahlaksızlık demem ama!

Ahlaksızlık demem ama!

Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar, CHP’den istifa ederek CHP’ye geçen 15 Milletvekili hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yaşana vekil değişimini siyasi ahlaksızlık olarak nitelendirilmemesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Kar, ancak yine de kafalarda soru işaretleri olduğuna dikkat çekti. Saadet Parti Zonguldak Milletvekilliği aday adaylığı noktasında herhangi bir başvurusu olmadığını ancak görev verilirse bu işi de yapmaya hazır olduğunu belirtti. SP’li Kar açıklamasında, “Adaylık başvurum yok. Adaylık düşünmüyorum. Ama yetkili kurumlarımız oturur düşünürler, istişare ederler ve benim adım ortaya çıkarsa istenilen makamda çalışmaya gayret ederim. Yani istişare kurulumuz yarın dese ki “Çaycı makamımız boşta. Sen il başkanlığını bırak oraya gel” ben o noktada çalışırım. Eyvallah der hizmet görmeye çalışırız” dedi.
“AHLAKSIZLIKTIR DEMEK İSTEMİYORUM AMA”
CHP ile İYİ Parti arasında yaşanan milletvekilliği tartışmalarına değinen Saadet Partisi İl Başkanı Sadık Kar, “Türk siyasetinde bu tür olaylar çok oldu. Bugüne kadar yaşanan olayları ahlaksızlık olarak nitelendirmeyenler bunu nasıl o şekilde nitelendiriyorlar bu biraz soru işareti. İYİ Parti’yi bir şekilde atak yapmaya zorlayan gerekçeler vardı. Bu zorlanma neticesinde ise böyle bir çözüm bulundu. Birazda o zorlanmaların sebeplerine bakmak lazım. Bu ahlaksızlıktır falan demek istemiyorum. Ama şunu da görmeden de geçmek istemiyorum İYİ Parti’nin bir vizyonu var. CHP’nin de bir vizyonu var. Bugüne kadar CHP vizyonuna hizmet eden insanlar İYİ Parti vizyonuna nasıl adapte oldular? Karşılık neydi? Bunlarda herkesin düşündüğü konulardı. Bunu ahlaksızlık olarak nitelendirmiyorum ama insanların kafasında soru işareti oluşmadı değil” ifadelerini kullandı.
“OL DERLERSE OLURUM”
Milletvekili aday adayı olup olmayacağı noktasında değerlendirmelerde bulunan Başkan Kar, “Saadet Partisi olarak bizler verilecek olan her türlü göreve hazırız. Teşkilatımızın tüm kurumlarında çalışan arkadaşlarımızda anlayış böyledir. Kendilerine görev verilirse tüm arkadaşlarımız bunu yapar. Bizden ‘Ben şu göreve talibim’ diyerek kimse ortaya çıkmaz. Bana Saadet Partisi’nin şu makamında sana ihtiyaç var diyorlarsa bende dahil bütün arkadaşlarım o görevi elinden geldiği kadar üstlenmeye çalışır. Adaylık başvurum yok. Adaylık düşünmüyorum. Ama yetkili kurumlarımız oturur düşünürler, istişare ederler ve benim adım ortaya çıkarsa istenilen makamda çalışmaya gayret ederim. Yani istişare kurulumuz yarın dese ki “Çaycı makamımız boşta. Sen il başkanlığını bırak oraya gel” ben o noktada çalışırım. Eyvallah der hizmet görmeye çalışırız” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2018, 07:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER