‘AK Parti belediyeciliğin mektebi konumundadır’

AK Parti Konya Milletvekili Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Tahir Akyürek Zonguldak’ta konuştu

‘AK Parti belediyeciliğin mektebi konumundadır’

AK Parti Konya Milletvekili Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Tahir Akyürek Zonguldak’a geldi.
Ziyarette AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, AK Partili Belediye Başkanları ve partililer katıldı.
İlk olarak İl Başkanlığını ziyaret eden Tahir Akyürek’e İl Başkanı Zeki Tosun madenci heykeli ve Devrek bastonu hediye etti.
Ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Tahir Akyürek, AK Parti’nin yerel yönetimlerin okulu olduğunu söyleyerek Mart 2019’a yapılacak yerel seçimlerden başarı ile çıkacaklarını belirterek AK Parti’nin seçim stardını verdiğini açıkladı. 
Öte yandan MHP ve AK Parti’nin ittifak yapabileceği yönünde ki soruları da yanıtlayan Akyürek, genel merkez nezdinde yapılan görüşmeler sonrasında gerekli açıklamanın yapılacağını sözlerine ekledi. 
‘ZONGULDAK’TA YEREL YÖNETİM SEÇİMLERİNE EN GÜÇLÜ ŞEKİLDE HAZIRLANMIŞ OLACAĞIZ’
Toplantının faydalı olacağını söyleyen Tahir Akyürek: “Bakıldığında 6 kez seçim yapılarak sandığa gidildi. Bu sürecin sonunda Mart ayının sonunda yerel yönetimler seçimimiz olacak. Halkımız da yeniden müracaat edilecek ve yerel yöneticiler seçilmiş olacak. Muhtarlarımız, belediye ve il genel meclisi üyelerimiz, belediye başkanlarımız yeni ve 5 yıllık bir çalışma döneminin adeta 2023 Türkiye’sine getiren kadroları olacak. İnşallah bu süreci barış, dostluk ve centilmence geçireceğiz. Biz AK Parti olarak hazırlıklarımızı sürekli yapıyor ve sürdürüyoruz. Çalışmaları hiç bırakmadık ve şimdi de aynı süreci partiler içinde yine en yoğun şekilde yaşayan AK Parti ailesidir. Türkiye’de bölgelerde farklı milletvekili arkadaşlarımızla çalışmalar yürütüyoruz. Biz de bu vesile il Zonguldak’a geldik. Toplantıyı organize edenlere teşekkür ediyorum ve faydalı olacağını düşünüyorum. AK Parti yerel yönetimlerin adeta okuludur. AK Parti belediyeciliğin mektebi konumundadır. AK Partili belediyeler Türkiye’de hizmetleri ile gündeme gelmiştir. İnşallah yapacağımız bu çalışma ile Zonguldak’ta da yerel yönetim seçimlerine en güçlü şekilde hazırlanmış olacağız.”
GEREKLİ GÖRÜŞMELERDEN SONRA NETLEŞECEKTİR’
MHP ile ittifak yapılacağı yönündeki soruları yanıtlayan Tahir Akyürek: “Kamuoyunun huzurunda çalışmalar başladı. Gelişen süreçte Yerel Yönetimler Başkanlarımız, partililerimiz, AK Parti’mizin bu konuda görevlendirdiği yöneticilerimiz açıklama yapacaktır. Genel Merkez düzeyinde yapılacak görüşmelerde çerçeveyi daha da netleştirmiş olacaktır. Şu anda ittifakın şekli ile ilgili başka birşey söylememiz mümkün değildir” dedi.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti. 

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2018, 20:19
YORUM EKLE
YORUMLAR
zonguldaklı
zonguldaklı - 6 yıl Önce

başkan bey ereğli ve zonguldak için sürmeneden aday adayı devşirme getirdinizmi size samimi söyliyeyim nüfus kağıdında 67 yazmayanı aday yaparsanız yerel halk olarak oy vermeyeceğiz ve aksi hareket edeceğiz bunu kafanıza sokun yettiniz be ne ereğli ne zonguldak devşirme çıkarcı sahte AKP liler tarafından yönetilemez illada yaparsanız AKP ye verilecek zarar sizin hanenize yazılır

SIRADAKİ HABER