Ak Parti GMIS'te

Ak Parti GMIS'te

Ak Parti GMIS'te

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, İl Yönetim Kurulu Üyeleri ile Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, Genel Maden İşçileri Sendikasını (GMİS) ziyaret ederek Genel Başkan Ahmet Demirci ile görüştü.
Ziyarette GMİS Genel Sekreteri Satılmış Uludağ, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Kahraman Kabasakal hazır bulundu.
Tosun; Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz
AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ziyarette yaptığı açıklamada Bugün çok kıymetli Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanımız Ahmet Demirci bey ve Yönetim Kurulu arkadaşlarına, yeni seçilen yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber bir ziyarete geldik. Bugün çok önemli bir gün. 3 Mart 1992de Kozluda bir facia yaşandı, 263 şehidimiz var. Yarın da onları anma günü. Bizler de bu anlamlı günde kendilerini ziyaret edelim dedik. Rahmetli olan madenci kardeşlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Tabii bu arada sınırlarımızda bir operasyon devam ediyor. Dün 8 şehidimiz var. Allah Mehmetçiğimize güç-kuvvet versin. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin diyoruz, gazilerimiz var, onlara da acil şifalar diliyoruz. Bugünler özel günlerdir, birlik-beraberlik günleridir. Vatan için orada mücadele eden Mehmetçiğimiz, askerlerimiz, polislerimiz, top yekûn bir mücadelenin içindeyiz. Bizim de burada Başkanımla beraber Zonguldakta bu birlik-beraberlik fotoğrafını bu anlamlı günde vermemiz daha hoş olmuştur diye düşünüyorum.
Demirci; Türkiye ve Zonguldak zor günlerden geçiyor
Ziyaretten memnuniyet duyduklarını ifade eden GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Böylesine anlamlı bir günde ziyaretleri nedeniyle teşekkür ediyoruz. Kendilerine ve yönetim kurulu arkadaşlarına başarılar diliyoruz. Türkiye hakikaten zor günlerden geçiyor. Dün 8 şehidimiz var. Allah, onlarla beraber tüm şehitlerimizin mekanlarını cennet yapsın. Ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Biz maden işçileri olarak, Zonguldak olarak, Türkiye halkı olarak her zaman devletimizin, milletimizin ve ordumuzun yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Maden işçisi arkadaşlarımızdan gelen talepler vardı. Afrinde mücadele eden Mehmetçiğimize destek amacıyla bir kampanya düzenlendi. Madenci arkadaşlarımızla beraber, karınca-kararınca bir destek kampanyası düzenledik. Önümüzdeki günlerde anlamlı olduğuna inandığımız desteklerimizi Afrinde mücadele eden ordumuza teslim edeceğiz. Programı önümüzdeki günlerde açıklayacağız. Zonguldak da zor günler geçiriyor. Madenlerdi işçi açıklarımız had safhada. İşçi açıkları iş güvenliği sınırlarını zorlamaya başladı. Zonguldakın altında 1.5 milyar ton kömürümüz var. Bu kömürü yerüstüne çıkarabilmek için elimizden gelen mücadeleyi hep beraber veriyoruz. Başkanımızdan ve Milletvekillerimizden bizim taleplerimiz Zonguldak için hep birlikte, Zonguldakı ileri götürebilecek, kalkındırabilecek ne varsa birlik-beraberlik içinde yaparsak hem Zonguldakımız kazanır hem ülkemiz kazanır. Yılda 37 milyon ton kömür ithal ediyoruz. Bunun 7 milyon tonu demir-çelik sektöründe kullanılan koklaşabilir kömür. Biz bunun 5 milyon tonunu çıkartabilsek ülkemiz ekonomisine hakikaten çok büyük katkı vereceğiz. Bunun için, işçi aldırabilmek için sizlerle birlikte, hep birlikte bir mücadele verebilirsek bizler de mutlu oluruz, Zonguldakımız da mutlu olur. Yarın 3 Mart. 263 madenci kardeşimizi 1992 yılında kaybettik. Maden şehitlerimizi anma törenleri yarın başlıyor. Birkaç yerde Kuran-ı Kerim okunacak. Pazar günü Yenicede program düzenlenecek.
Maden şehitlerimizin ailelerine tanınacak olan haklarla ilgili Bakanımızın yanına gittiğimizde Bakanımız bize umut verdi. Bizim talebimiz belirlenmiş tarihler arasında şehit olanlar değil de hakların tüm maden şehitlerimizin ailelerini kapsamasıdır. Bu konuda çalışma yapılıyor. Hem rahmetli olan maden şehitlerimiz huzurla yatarlar yerlerinde hem de onların yakınlarından bir kardeşimizi kamuda işbaşı yaptırabilirsek ne mutlu bize. Maden şehitlerimizin yakınlarına tanınacak haklarda kamuya alımlarda önceliğin TTKda olmasını istiyoruz. Daha sonra başka kurumlara alımlar yapılsın istiyoruz. Öncelik maden şehitlerinin yakınlarının işe alımında öncelik TTKda olsun diyoruz dedi.

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2018, 09:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER