Ak Parti kongrelere başlayacak...

Ak Parti kongrelere başlayacak...

Ak Parti kongrelere başlayacak...

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, "Haziran'dan sonra büyük bir ihtimalle kongrelerimiz başlayacak" dedi. Yeni Tip korona Virüs  ile mücadelede başarı sağlanması ile birlikte ülkemizde normalleşme süreci başlıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından normalleşme uygulamaları peyder pey açıklanırken, siyasi partilerde  ertelenen kongrelerin yapılması çalışmaları başladı. AK Parti'de de ertelenen kongrelerin Haziran ayından sonra yapılacağı ifade edildi. Normalleşme sürecini değerlendiren AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Haziran'dan sonra büyük bir ihtimalle ertelenen kongrelerin başlayacağını ifade ederek şunları söyledi:

 HAZİRAN'IN 13 VEYA 14'ÜNDEN SONRA KONGRE SÜRECİYLE İLGİLİ BİR ÇALIŞMA OLACAK  
"Kovid 19'un başlaması ile beraber bizim genel merkezimiz tarafından kongrelerimiz ileri bir tarihe ertelenmesi söz konusu oldu. Tabii bizim bu arada Nisan ayında iki kongremiz vardı biri Ereğli Biri de Kilimli kongremiz olacaktı. Fakat bunları erteledik. Geçen hafta genel teşkilat başkanımıza yapılan görüşmede Haziran'ın 13 veya 14'ünden sonra süreç ile ilgili bir çalışma olacak ve ona göre hazırlık yapıyoruz. Ama burada kongrelerin tarihleri şu anda net olarak belli değil. Taslak olarak bir çalışma yaptık ve kendilerine gönderdim.Eğer süreç böyle devam ederse normalleşme sürecinde bir sıkıntı olmazsa tüm ülke genelinde Haziran'dan sonra büyük bir ihtimalle kongrelerimiz başlayacak. Çünkü Mayıs ayında biliyorsunuz bizim Ramazan ayında kongremizi hiç yoktu. Haziran'dan sonra yıl sonuna kadar ilçe kongrelerimizi süratli bir şekilde tamamlamış olacağız. Bunların taslak çalışmaları şu anda hem bizim teşkilatlarımız hem de genel merkezimiz tarafından yapılıyor."
Normalleşme sürecinde  ertelenen İl Genel Meclisi ve Belediye meclis toplantılarının erkene alınması ihtimalini de bulunduğunu ifade eden AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, "Normalleşme sürecinde bu İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis toplantısı erkene alınması toplanmasına karar verilebilir, çünkü komisyon seçimleri vardı. Onlar da büyük bir ihtimalle değerlendirilecek." şeklinde konuştu.
Normalleşme sürecinin başladığını ancak vatandaşlar olarak tedbiri elden bırakmaması gerektiğini belirten AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun, "Cumhurbaşkanımızın açıkladığı normal hayata dönüş uygulamaları peyderpey hayata geçiyor. Ancak yine de tedbiri elden bırakmamak lazım. Elimizde ufak tefek vakalar iğne olmaya devam ediyor sayılar düşmesine rağmen hiç olmasını Arzu ediyoruz onun için de biraz daha vatandaşlarımızın sabırlı ve dikkatli olmalarını buradan bir kez daha söylüyoruz.65 üstü vatandaşımızın biraz daha sabırlı olmalarını istiyoruz Pazar günü inşallah Sayın cumhurbaşkanımız açıkladı, dışarı çıkıp birkaç saatliğine de olsa nefes alacaktır hava alabilecekler. Ama gene de dikkati elden bırakmayalım. Türkiye olarak bu süreci diğer ülkelere oranla daha az hasarla atlatacağız Allah'ın izniyle.' dedi.
 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2020, 14:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER