AK Parti’de üstü çizilen başkanlar belirlendi!

AK Parti’de performans raporları, anketler ve şikayetler tek tek incelendi. Buna göre 800 Belediye Başkanının yüzde 70’i aday yapılmayacak.

AK Parti’de üstü çizilen başkanlar belirlendi!

AK Parti'de performans raporları, anketler ve şikayetler masaya yatırıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti kurmayları ile yaptığı toplantılarda yeniden aday gösterilmeyecek belediye başkanlarının belirlendiği öğrenildi.
 

800 BAŞKANIN YÜZDE 70'İ YENİDEN ADAY GÖSTERİLMEYECEK
AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığının hazırladığı performans raporları, anketler ile vatandaşın 10 başlıkta gündeme getirdiği beklenti ve şikayetlerin masaya yatırıldığı toplantılarda, AK Parti'nin elinde bulunan belediyelerle ilgili kararın verildiği belirtiliyor. Bu kapsamda 800 civarındaki mevcut belediye başkanından en az yüzde 70'inin (560) yeniden aday gösterilmeyeceği ifade edildi. AK Parti yönetiminin önümüzdeki haftadan itibaren aday gösterilmeyecek başkanları arayarak bu kararı ileteceği ve Genel Merkezin aday göstermediği seçeneği yerine başkanların kamuoyuna 'göreve talip olmadıkları' açıklamasını yapacakları belirtiliyor.
 

ADAYLAR KASIM SONUNA KADAR BELLİ OLACAK
İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirler hariç olmak üzere Kasım sonuna kadar adayların büyük oranda belli olacağını belirten AK Parti kurmayları, "Adaylarımızı erken açıklayıp, arkadaşlarımızın kendilerini tanıtmalarına ve çalışmalarına yeteri kadar zamanları olsun istiyoruz" değerlendirmesini yaptı. AK Parti kaynakları, seçmenin yüzde 30'unun karar vermek için adayları beklediğine dikkat çekerek, "Bu sebeple süreç uzatılmayacak" dedi.

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2018, 18:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER