Akdemir kutladı

Akdemir kutladı

Akdemir kutladı

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 96’ıncı yıldönümü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Türk Milleti’nin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya ispatlamasıyla ayrı bir önem taşıdığını ifade etti. Yapmış olduğu yazılı açıklamasında, Türkiye Cumhuriyet’inin vatanı ve milletiyle sonsuza kadar hür ve bağımsız kalacağını belirten Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, açıklamasında şunları söyledi: “Türk tarihi büyük zaferlerle doludur. 30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı, kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğin kurtarıldığı ve zafer destanının yazıldığı gündür. 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi'yle birlikte Anadolu'nun kapısı milletimize ardına kadar açılmış, 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922 günü zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz ile Türk Milleti Anadolu'nun sonsuza kadar Türk yurdu olarak kalacağını bütün dünyaya ilan etmiştir.
              Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan 30 Ağustos zaferi ile Türk milleti egemenliğini kayıtsız şartsız tüm dünyaya haykırmıştır. Bu zafer; Türk milletini yok etmeye çalışan emperyalizme karşı milletimizin ebedi bekasının en önemli göstergesidir. Bu zafer; yoksulluğa, haksızlığa ve tüm olumsuz şartlara rağmen işgale baş eğmeyen Atatürk önderliğindeki milletimizin zaferidir. 30 Ağustos Zaferi, savaş meydanlarında kazanılan askeri zaferin ötesinde, Tarihi şanlı zaferlerle dolu milletimizin bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini gösteren ve kurtuluş mücadelesi veren diğer ulusları cesaretlendirerek, mücadele etmelerini sağlayan bir zafer olmuştur. Her aşaması eşsiz vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu olan milli mücadele sonucunda kazandığımız bağımsızlığı, milletimiz milli birlik ve beraberlik anlayışıyla her zaman koruyacaktır. Türk Ulusu, 30 Ağustos Büyük Zaferi ile insanlığa, insanca yaşamanın ancak özgür, bağımsız ve egemen bir ulus olmakla gerçekleşebileceğinin en güzel örneğini verirken, bu uğurda her türlü özveriye katlanmaya daima hazır olduğunu da göstermiştir.
              Bu duygu ve düşüncelerle, bu mutlu günde tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı canları pahasına sağlayan başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman gazilerimizi ve şehitlerimizi hürmet, minnet ve şükranla anıyorum" dedi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2018, 23:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER