Akdemir'e Tesis İsyanı

Akdemir'e Tesis İsyanı

Akdemir'e Tesis İsyanı

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, dernek adına yeni yer tahsisi istediklerini ancak Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in bu konuda duyarsız kaldığını belirttik. Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’a aynı talepte bulunduklarına dikkat çeken Başkan Şirin, Vali Çınar’ın kısa zamanda bu konuyu çözüme kavuşturmak için arayış içinde olduklarını belirttiğini söyledi. Engelli vatandaşlara kazandırılacak olan tesisin sosyalleşmek açısından büyük faydası olacağına dikkat çeken TSD Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, “Engellilerimizin evlenip, yuva kurmasına kadar bir çok pozitif etkisi olacak” dedi.
“AKDEMİR’E ÇOK BAŞVURDUK”
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e bir çok sefer talepte bulunduklarına işaret eden Başkan Şirin, “TSD Zonguldak Şubesi olarak yıllardır dilimizde tüy bitti. Engellilerle beraber sosyal faaliyet olarak buluşmamız ve günlük yaşantımız ortak olarak geçinmemiz için yeni bir yer talebimiz var. Bu konuda yıllardır bir sürü taleplerde bulunduk. Öncelikle yerel yönetim olarak belediye başkanlığımızın bu konuda adım atmasını çok istedik. Ve alternatif talepler ile Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’e defalarca gidip bu talebimizi ilettik. Ancak şuana kadar bir cevap alamadık. Taleplerimiz aynı şekilde devam ediyor. Umarım yakın zamanda bu çözüme kavuşuruz diye düşünüyorum. Tabi bunu aynı zamanda Sayın Valimize de bu konuyu aks ettirmiştik. Valimiz bu konuda arayış içinde olduklarını ve kısa zamanda konunun çözümüne yönelik girişimler olacağını belirtti. Biz şunu söylemek istiyoruz” şeklinde konuştu.
“AİLE KURULMASINI BİLE SAĞLAR”
Böyle bir yer tahsisinin aile kurumuna yönelik engelli vatandaşlarına işine yaracağınının altını çizen Başkan Şirin, “Biz diğer illerimizde ki şubelerde tesisleri gördüğümüz için aynısının Zonguldak’ta olmasını istedik. Burada olmaması bizler çok üzüyor. Engelliler ve aileleri birlikte toplanıp istişare yaptıkları taktirde, birbirlerinin eksiklerini tamamlama noktasında büyük bilgi sahibi oluyorlar. Ve her zaman söylediğimiz gibi böyle buluşma imkanları olduğu taktirde evlenip yuva kurma imkanına dahi sahip oluyorlar. Yaptığımız kurslarda bile engelli arkadaşlarımız tanışarak, evlendiler ve şuanda çoluk çocuk sahibi oldular. Ben tekrar yönetenlere sesleniyorum ve bizlere engelli sosyal yaşam alanı tahsis etmelerini istiyoruz. Yer tahsis edilmesi halinde biz bu yerin her türlü masrafını üstleneceğiz. Yapım ve tadilatları biz yapacağız” dedi. Batuhan Karamalak

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2018, 13:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
Terzi̇
Terzi̇ - 6 yıl Önce

mükemmel olur toki de yer tahsili de biran önce olsada oradada biyerimiz olurdu

SIRADAKİ HABER