AKP +1 Milletvekili almıştır!

AKP +1 Milletvekili almıştır!

AKP +1 Milletvekili almıştır!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Metin Soydaş, 24 Haziran seçimlerinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Zonguldak eğitim camiasında yaşanan görevden almalara, Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan’ın TTK için verdiği işçi sözü ve Zonguldak Belediyesi üzerinden eleştiriler yapan Başkan Soydaş sert konuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zonguldak Mitinginde işçi sözü verdiğini ve bu sebeple MHP’nin çıkaracağı milletvekilini AKP +1 şeklinde fazla vekil çıkarak avantaj sağladığının altını çizen MHP’li Soydaş, “24 Haziran seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız Zonguldak’a gelmiş ve açıklamalarda bulunmuştur. Ancak kuruma işçi alımı ile ilgili şuana kadar hiçbir gelişme olmamıştır. Bu konuda AKP Milletvekillerinden bir açıklama bekliyoruz. AKP alacağı milletvekili sayısından 1 fazla milletvekili çıkarmıştır. Bizim alacağımız vekili seçim yatırımı olarak kendilerine +1 milletvekili kazanma noktasında fayda sağlamıştır. Kendilerinden bir açıklama bekliyoruz. Ne zaman işçi alımı yapılacaktır?” dedi.
Zonguldak Merkez Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Ünal Avcı’nın şahsi meseleler sebebiyle görevden alındığına dikkat çeken MHP’li Soydaş, “İŞ KUR üzerinden başka okullara 8 kişi veriyorlar. Ama Ünal hocamızın olduğu okula 1 kişi veriyorlar. Olay budur. Ve biz müdürümüzün arkasındayız. Bugünlerde bir karar çıkacak diye bekliyoruz ve Ünal hocamızın göreve döneceğini bekliyoruz. Şuan ki İl Milli Eğitim Müdürümüz yıllar önce bu okulda görev yapmıştır. Ben açıkça söylüyorum ki şahsi meselesinden dolayı müdürümüz ile uğraşmaktadır. Derhal bu yanlıştan dönmelidir.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Zonguldak yerel yönetiminde hiç varlık gösteremediğini belirten MHP İl Başkanı Soydaş, “Şehirde her şeyin aciliyeti var ve olması gereken hiçbir şey şehirde yok. Hizmet olarak Zonguldak Merkez’de CHP’nin hiçbir hizmeti yoktur. Yıllar öncesinde de atıklar ve kanalizasyon konusunda bir açıklama yapmıştım. Bu konuda alınan para 19 Mahallenin ortak projesi olarak alınmış durumdadır. Hesaplanarak alınan bir paradır. Ve bitirmek zorundasınız. Asma ve Dilaver deresi şuanda limana akmaktadır. Gazipaşa kokudan geçilmiyor. Ama nedense yetkili makamlar duyarsız. Zonguldaklılar bu çileyi çekmek zorunda değil. Acılık ’ta ki asfalt projesini söyledik. Ama görüyoruz ki hiçbir ilerleme yok. Yağmurlu havada asfalt döktüler. Ama bu kışın boşa giden bir asfalt olacak” dedi. 
“İŞÇİ ALINSIN”
TTK’ya işçi alımı konusunda çağrıda bulunan MHP İl Başkanı Metin Soydaş, “24 Haziran seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız Zonguldak’a gelmiş ve açıklamalarda bulunmuştur. Ancak kuruma işçi alımı ile ilgili şuana kadar hiçbir gelişme olmamıştır. Bu konuda AKP Milletvekillerinden bir açıklama bekliyoruz. AKP alacağı milletvekili sayısından 1 fazla milletvekili çıkarmıştır. Bizim alacağımız vekili seçim yatırımı olarak kendilerine +1 milletvekili kazanma noktasında fayda sağlamıştır. Kendilerinden bir açıklama bekliyoruz. Ne zaman işçi alımı yapılacaktır? Veya bu konuda bir hazırlık var mıdır? Bilindiği üzere bu süreçte kurumdan emekli olanlar da var. Bazı iş kollarında, pano ayakta, mekanizasyon bölümünde kalifiye ustalar emekli olmaktadır. Bu yeni alınacak işçiler ne zaman alınarak usta pozisyonuna gelerek bu yerlerde görev alacaklardır. Sonuç olarak maden sektörü zor bir sektördür. O yüzden AKP milletvekillerinden acil bir açıklama bekliyoruz” dedi.

“HOCAMIZIN ARKASINDAYIZ”
Zonguldak Merkez Başöğretmen Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Ünal Avcı’nın şahsi meseleler sebebiyle görevden alındığına dikkat çeken MHP’li Soydaş, “Milli eğitim konusunda Ünal hocamıza sahip çıkıyoruz. Tavan akmış, kapı kolu yokmuş gibi bahanelerle kişiyi karalamaya çalışıyorlar. O dönemde de müdürümüz ile sürekli görüşme halindeydik. Ünal hocamız o dönemde var olan eksiklikleri yazılı halde gereken yerlere bildirmiştir. Ama bakıyoruz İŞ KUR üzerinden başka okullara 8 kişi veriyorlar. Ama Ünal hocamızın olduğu okula 1 kişi veriyorlar. Olay budur. Ve biz müdürümüzün arkasındayız. Bugünlerde bir karar çıkacak diye bekliyoruz ve Ünal hocamızın göreve döneceğini bekliyoruz. Şuan ki İl Milli Eğitim Müdürümüz yıllar önce bu okulda görev yapmıştır. Ben açıkça söylüyorum ki şahsi meselesinden dolayı müdürümüz ile uğraşmaktadır. Derhal bu yanlıştan dönmelidir” ifadelerini kullandı.
“CHP HİZMET ETMEDİ”
CHP’nin Zonguldak’a hizmet yapmadığını dile getiren Soydaş, “Şehirde her şeyin aciliyeti var ve olması gereken hiçbir şey şehirde yok. Hizmet olarak Zonguldak Merkez’de CHP’nin hiçbir hizmeti yoktur. Yıllar öncesinde de atıklar ve kanalizasyon konusunda bir açıklama yapmıştım. Bu konuda alınan para 19 Mahallenin ortak projesi olarak alınmış durumdadır. Hesaplanarak alınan bir paradır. Ve bitirmek zorundasınız. Asma ve Dilaver deresi şuanda limana akmaktadır. Bir hafta önce bir açıklama yapmıştım. Gazipaşa kokudan geçilmiyor. Ama nedense yetkili makamlar duyarsız. Zonguldaklılar bu çileyi çekmek zorunda değil. Acılık ’ta ki asfalt projesini söyledik. Ama görüyoruz ki hiçbir ilerleme yok. Yağmurlu havada asfalt döktüler. Ama bu kışın boşa giden bir asfalt olacak” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 19 Temmuz 2018, 19:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER