“AKP üyesi değilseniz işe başvurmayın. Giremezsiniz”

“AKP üyesi değilseniz işe başvurmayın. Giremezsiniz”

“AKP üyesi değilseniz işe başvurmayın. Giremezsiniz”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, İş-Kur alımları ve görevden alınan okul müdürü hakkında sert sözler ile Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı Ak Parti’ye yüklendi. Diğer taraftan Başkan Kıransoy, MHP İl Yönetimi ile aralarında sorun olduğu konusunu kesin bir dille yalanladı.
MHP içinde yaşanan gerilim iddiaları hakkında açıklamalarda bulunan Kıransoy, “Hamdi Ayan ile alakalı olan mesele ise benim şahsi fikrimi beyan etmemdir. Şahsi fikrimi beyan etmeme hiç kimse engel olamaz. Aksini düşünenler kendi fikirlerini söyleyebilirler. Siyasi partiler öyle birilerinin fikirlerini dayattığı, “Ben böyle söyledim. Bu olacak” diyerek dayatmada bulunabilecekleri bir yer değil. MHP’nin merkez ilçe başkanıyım ben. Benim fikirlerimi bazı arkadaşlar beğenmez, bazıları da beğenebilir” dedi.
Ak Parti’ye işçi alımları ile ilgili çok sert ifadeler kullanan Başkan Kıransoy, “Bardağı taşıran mesele İş-Kur’a alınan bin kişi ile alakalıdır. Bunların öncesinde kulağımıza gelen “AKP üyesi değilseniz işe başvurmayın. Giremezsiniz” gibi gerek kamu personeli tarafından gerek partililer tarafından böyle bir propaganda yapılmış. Yani adayların tamamı AKP tarafından listelenerek İŞKUR müdürlüğüne verilmiş. Bu da şunu akla getirmektedir; Yeni hükümet sisteminden beklentisi olan halkımız “AKP üyesi olmayan insanların ekmeğe ihtiyacı yok mudur? İşsizlerin tamamı AKP mensupları mıdır?” gibi haklı sorular sormaktadır. Bürokratlarımız adeta devletin değil, AKP’nin memuru gibi davranma huyu edinmişler 16 senede. Umarım bu değişir. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu meselelerden çok haberdar olduğunu düşünmüyorum” dedi.
ÜSTÜ KAPALI GÖNDERMEDE BULUNDU
MHP İl Yönetimi ile Merkez İlçe Yönetimi arasında soğuk rüzgar estiği iddialarını yalanlayan MHP’li Kıransoy, “Şimdi bunlar parti içim meseledir. İkincisi il yönetimi ise bizim seçtiğimiz il yönetimidir. Seçilmesinde en büyük katkısı olanlardan bir tanesi de benim. Dolayısıyla bizim il yönetimi ile aramızda bir sıkıntı olması söz konusu değildir. Hamdi Ayan ile alakalı olan mesele ise benim şahsi fikrimi beyan etmemdir. Şahsi fikrimi beyan etmeme hiç kimse engel olamaz. Aksini düşünenler kendi fikirlerini söyleyebilirler. Siyasi partiler öyle birilerinin fikirlerini dayattığı, “Ben böyle söyledim. Bu olacak” diyerek dayatmada bulunabilecekleri bir yer değil. MHP’nin merkez ilçe başkanıyım ben. Benim fikirlerimi bazı arkadaşlar beğenmez, bazıları da beğenebilir. Açıklamalarımı beğenmediklerini dile getirenler oldu. Bunu kan davasına falan çevirecek biri değilim. Netice itibari ile biz MHP’yi başarıya taşımak için çalışıyoruz. Ben darım, ben küstüm makamı değil buralar. Bunları yapan artık kendisi bilir” dedi. 
“AKP’Lİ DEĞİLSENİZ İŞE BAŞVURMAYIN”
İŞKUR alımları ve görevden alınan okul müdürü olayı hakkında çok sert ifadeler kullanan Başkan Kıransoy, “Hamdi bey çok yerinde bir açıklama yapmıştır. 24 Haziran’da seçimler yapılmış ve bizde Cumhur İttifakının bir parçası seçimde çalışmış bir partiyiz. Netice itibarıyla her ne kadar ülkemizin bütünlüğü için pazarlık konusu yapmayacağımızı deklare edersek bizim için çalışan insanlar da belli bir şartlanmaya girmiştir. En azından biz kayır istemiyoruz ama MHP’ye gönül veren gerek devlet kadrolarında çalışanlar gerekse işsiz durumda bulunanlar MHP’yi adeta iktidar olmuş görmektedirler. Şuna açıklık getirmek lazım. MHP iktidar değildi. Herhangi bir konunun çözüm noktası MHP değildir. Seçimin akabinde hemen yapılan bir iki uygulama var ki bu trajikomiktir. Adeta “Cumhur ittifakına niye oy verdiniz” dercesine bizimle birlikte çalışan arkadaşlara, bizden olduğu belli olan arkadaşlara reva görülen muamele çokta hoş değildir. Nisan ayında yapılan Meslekte yükselme sınavlarını sonucu hemen seçimin kesin sonuçları açıklanmadan sanki yangın mal kaçırır gibi açıklanmış, bizim cenahta olan arkadaşlar adeta milimetrik ölçülerle hiçbir yere talip olamayacak puanlar almıştır. Bu tabi düşündürücüdür. Ve infial de yaratmıştır. Dakka 1 gol 1 diyeceğimiz bir uygulamadır. Akabinde bardağı taşıran mesele İş-Kur’a alınan bin kişi ile alakalıdır. Bunların öncesinde kulağımıza gelen “AKP üyesi değilseniz işe başvurmayın. Giremezsiniz” gibi gerek kamu personeli tarafından gerek partililer tarafından böyle bir propaganda yapılmış. Yani adayların tamamı AKP tarafından listelenerek İŞKUR müdürlüğüne verilmiş. Bu da şunu akla getirmektedir; Yeni hükümet sisteminden beklentisi olan halkımız “AKP üyesi olmayan insanların ekmeğe ihtiyacı yok mudur? İşsizlerin tamamı AKP mensupları mıdır?” gibi haklı sorular sormaktadır. Bürokratlarımız adeta devletin değil, AKP’nin memuru gibi davranma huyu edinmişler 16 senede. Umarım bu değişir. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu meselelerden çok haberdar olduğunu düşünmüyorum” dedi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2018, 19:42
YORUM EKLE
YORUMLAR
Semih yavuz
Semih yavuz - 6 yıl Önce

İşkurun düzenlediği bu düzenleme iptal edilsin ve bütün herkes kura ile belirlensin adalet olsun !

SIRADAKİ HABER