Alan: ‘31 Mart akşamı bu ipi biz göğüsleyeceğiz’

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Dr. Ömer Selim Alan, İl ve Merkez İlçe Başkanı gündemi değerlendirdi

Alan: ‘31 Mart akşamı bu ipi biz göğüsleyeceğiz’

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan adayı Dr. Ömer Selim Alan, İl Başkanı Zeki Tosun ve Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan'ın katılımı ile basın toplantısı düzenledi. 
Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Zeki Tosun: “Genel Merkezimiz ve teşkilatlarımızın yapmış olduğu çalışma neticesinde Dr. Ömer Selim Alan, cumhurbaşkanımız tarafında Zonguldak Belediye Başkanlığına Ak Parti’den aday gösterilmiştir. Ben kendisine hayırlı olsun diyorum. İlçe teşkilatımız, il teşkilatımız, kadın kolları ve gençlik kolları ile beraber sayın başkanımız ile seçim süreci başladığı nadan itibaren sahaya ineceğiz. Çalışmalarımızı aksatmadan gece gündüz yapacağız. Bunun sözünü cumhurbaşkanımıza Ömer Selim Alan ile birlikte verdik. Ben bu saatten sora Ak Parti teşkilatlarını, bütün seçmenlerini, bizle beraber biz onarlın ellerine ayaklarına omuzlarına dokunana kadar herkese ulaşacağız. Bütün hedefimiz Zonguldak Belediyesini ak partiye kazandırmaktır. Bunun için planlarımız, projelerimizi arkadaşlarımız ile yan yana gelerek yapıyoruz” dedi.
 

TOSUN: ‘BİZİM ADAYIMIZ DAHA GÜÇLÜ’
Basın mensuplarının ‘İttifakınız olan MHP’nin çıkarttığı güçlü bir aday var bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?’ Sorusunu ve yerelde ittifak sorularını yanıtladı. Zeki Tosun, “Zonguldak’ta seçimi kazanmak için 19 mahallenin 19’unda da seçimleri almamız gerekiyor. Amacımız hangi mahallede gerideysek oradaki vatandaşlarımıza dokunmak ve oradaki oylarımızı artırmak. Öne geçeceği ki seçimleri alalım. İttifak görüşmelerinden bahsediyorsunuz. Bununla ilgili gerek genel merkezimiz, gerek ise Cumhurbaşkanımız ve Sayın MHP Lideri ile görüşmeler yapılıyor. Ama bu görüşmelerin içerisinde Zonguldak var mı bilemiyorum. Bu noktada bize şu ana kadar gelen bir bilgi yok. MHP de adayını bizden önce açıklamıştı. Onlar da bu yarıştalar. Onun için kuvvetli bir aday dediniz bence bizim adayımız daha kuvvetli bir aday. Bütün hedefimiz ve çalışmalarımız bu yönde. Biz bu seçimleri arkadaşlarımızla ve teşkilatlarımızla çalışarak alacağız. Teşkilatlardan gelen genç bir arkadaşımız var, Zonguldak’a ve 19 mahalleye hizmet etmek için çalışacağız. İttifak konusunda bir çalışma önümüzdeki günlerde olursa Genel Merkezimiz nezdinde bunu da göreceğiz” dedi.
 

TOSUN: ‘BİZİ BİZİM ADAYIMIZ İLGİLENDİRİR’
19. Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun’un CHP’nin adayı olacağı yönünde ki soruya yanıt veren Başkan Zeki Tosun: “Ali Uzun Zonguldak’ın var olmuş bir abisidir. Zonguldak’a geldiği zaman bizleri ziyaret eder, görüşmeler yaparız. CHP’nin adayı olacak mı bilmiyoruz. Bana göre aday olur ya da olamaz sonradan bakacağımız işler. CHP7nin ve ya diğer partilerin aday göstereceği kişiler elbette bizi ilgilendirir ama sonuçta biz kendi adayımızla beraber seçimlerde başarılı olmanın çalışmasını yapıyoruz” dedi. 

ALAN: ‘ÇALMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ’
Daha sonra konuşan AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Dr. Ömer Selim Alan, çalmadık kapı bırakmayacaklarını belirterek şöyle konuştu: “Sayın başkanım özetledi. Yeni Zonguldak sloganıyla aday adaylığı sürecini başlatmıştık. Sayın Cumhurbaşkanımızın onurları ile il başkanımız, milletvekillerimiz, ilçe başkanımız ve teşkilatlarımızın onuru ile desteği ile 31 Mart 2019 tarihine kadar durmaksızın Zonguldak’ı hak ettiği yere taşımak için bizler biler “vira bismillah” diyerek yola çıktık. Bu süreçte aday adayı olan arkadaşlarımızın desteğini alarak  ‘ben değil biz’i ilke edinerek il başkanımız, ilçe başkanımız yönetim kurulu üyeleri, kadın kolları, gençlik kolları, temsilcilerimize kadar hepsi ile birlikte kenetleneceğiz. Vatandaşımızın istediği, kendi kenti ile övünen bir şehir olması için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Zonguldak’ımızın eksiklerinin ve sıkıntılarının farkındayız. Yıllardır bu konuda kendimizi hazırlıyoruz. Bu seçimi çok istiyoruz. Artık Zonguldak Belediyesini almamız gerekiyor, vatandaşlarımızın da talebi, niyeti bu yönde.  Ben Zonguldak’ımıza teşkilatlarımıza ve insanımıza çok güveniyorum. İnşallah 31 Mart akşamı bu ipi biz göğüsleyeceğiz. Bizim belediyecilik anlayışımızın merkezinde insan var. Tüm insanlarımıza temas edeceğiz. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Halkımızın isteklerine projeler ile cevap vereceğiz. Vatandaşımız güler yüz ve samimiyet istiyoruz. Kapası açık bir Belediye Başkanı ve meclis üyesi istiyor. Genel Merkezimizin de oluruyla güzel liste ve çalışmalarla halkımızın karşısına çıkacağız. Biz tecrübeli kadrolarız” dedi. 
 

ALAN: ‘PROJELERİMİZİ DEĞERLENDİRECEĞİZ’
Zonguldak’a yapmak istedikleri projelerin değerlendirmesini yaptıklarını söyleyen Ömer Selim Alan: “Projeleri İl Başkanım ve İlçe Başkanım ile beraber hep birlikte değerlendiriyoruz. Belli sorunlar var. İnşallah Ocak ayının ortalarına doğru projelerimiz net bir şekilde karşınızda olacak. Bir hazırlık dönemimiz olacak. Vatandaşımızın çok basit anlayacağı, tasvip edeceği projeler. Şehrimiz nefes aldıracak, insanlarımızın talepleri ile örtüşecek öncelik sırasına göre vatandaşlarımıza aktaracağız. Projelere hayata geçecek ise AK Parti yapar” dedi. 
 

ÇAĞLAYAN: ‘BİZİM ADAYIMIZ GENÇ VE DİNAMİK’
Son olarak konuşan AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan’da şöyle konuştu: “Bu seçim bizim için zor değil. 19 mahallemiz var ve 14 mahallemizde seçim bürolarımız bitti, hazır. Adayımız Ömer Selim Alan’ın yüz metre yürümesi 3 dakikayı alıyor, şu anda ki belediye başkanı 13 dakika da gidiyor. Bizim genç ve dinamik adayımız söz konusudur. Emin olun ki onlar daha zorluk içiresindeler. Ne yapacaklarını bilemiyorlar, aday bile açıklayamıyorlar” dedi.

ÇAĞLAYAN: SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM’
AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, önceki gün basında yer alan Özcan Ulupınar’ın son anda aday olmaktan çekildiği yönünde yaptığı açıklamalarını değerlendirdi. 
Açıklamanın tamamen doğru olduğunu söyleyen Çağlayan, altında Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan, İl Başkanı Zeki Tosun ve kendisinin imzası olduğuna da ifade ederek: “Açıklama tamamen doğru. 3’ümüzünde altına imza attığı bir açıklamadır. Hepinizin malumu hem genelde hem yerelde bir aday ismi çıkmıştı meydana, ondan sonra bu durumun ne olduğunu insanlar soruyordu. Bu durum şudur; bizim tüm konuşulan aday adaylarımız ile geçmişten günümüze kadar milletvekillerimiz ile hangisi çıkarsa çıksın bizim adayımızdı. Olmayanların hepsi de kendisine destek verecekti. Bizim partimizin böyle bir güzelliği var. Aday adaylığı sürecinde hiç kimse bir birini karalamamış, hepsi bir birine destek olmuştur. Bizde bazı kişiler arasındaki polemikleri takip ediyoruz. Biz bunlarla malzeme vermeyiz. O aralara da girip arada ezilen olmayız. Kendi çalışmalarımızı yaparız. Partimizin çalışmasından daha çok Zonguldak’ın kazanması önceleyerek ortak akılla yönetime talip oluruz. Biz yaptığımız her işi birlikte yaparız. Hepimiz bir ve beraberiz. Biz siyasi partiden öte bir aileyiz” dedi. (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2018, 23:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER