Alan, basın mensupları ile buluştu... İşte o toplantıdan açıklamalar...

Alan, basın mensupları ile buluştu... İşte o toplantıdan açıklamalar...

Alan, basın mensupları ile buluştu... İşte o toplantıdan açıklamalar...

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Belediye Başkanı Alan, gündeme dair açıklamalar bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Salim Alan: “Sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Her zaman bir araya geldik. Zonguldak’ı inşallah hak ettiği yere getireceğiz. Hepimizin yükü ağır. Aklımızdan geçenleri sizlerin sayesinde vatandaşlarımzla paylaşıyoruz. Sorunlarımız çok, artik icraat makamındayız. Meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız ve personelimizle birlikte hizmetlerimizi yapacağız. Zonguldak emeğin başkenti, ama yatırım konusunda diğer illere göre geride kaldığını görüyorduk, vatandaş da bunu sandığa yansıttı. Bana göre 31 Mart akşamı kazanan Zonguldak oldu, kaybeden olmadı. Emeği geçen herkese teşekklür ediyorum. Seçim süreci centilmence geçti ve süreç hala devam ediyor. Bütün partililerle görüşüyoruz, amacımız artık Zonguldak’ın hızla büyümesidir. Hizmet olarak koşmak istiyoruz. En büyük sorunumuz yol, 19 mahalle muhtarımızla bir araya geldik. Koordineli bir şekilde acil eylem planı yaparak bir an önce çalışlmalarımızı yapacağız. Benim önceliğim yol, Ekim ayının sonuna kadar yüzde 60 yollarımızı yapacağız. Zonguldak’ta alt yapı çalışmalarımız yapıldı, yollarımız zarar gördü. İstişareli çaılışırsak altyapısı biten mahallelerin yol sorununu bitirmek istiyoruz.”
ARTIK SAHALARDAYIZ
Başkan Alan: “Sosyal projelerimiz var. Çocuk parkı, yaşlılarımızın oturacağı yer talebine kadar 5 proje ile yola çıktık. Lauvar Alanı ile ilgili görüşme yaptık. Karaelmas Ksnt Parkını öncelikli olarak hayata geçirmek istiyoruz. En kısa zamanda takvimi paylaşacağız. Artık icraat zamanı. Hizmet gelmelidir. Artık sahalarda, mahallelerde olacağız. Ben Zonguldak için istemekten vazgeçmeyeğim. Kapı kapı dolaşacağım.”
YIKMAYA DEĞİL YAPMAYA GELİYORUZ
Alan: “Fevkani köprüsü ile ilgili bir düşüncemiz yok, büyük bir olay. Esnaflarımızı mağdur etmeden iyi bir proje gelirse seve seve hayata geçiririz. Şu an da bir düşüncemiz yok. Yıkmaya değil yapmaya geliyoruz. Köprü ile iligi saklanan bir rapor yok.”
EMNİYET KAVŞAĞINA TAŞINIYOR
Alan: “Barış Heykeli’nin kaldırılmasının amacı trafiği rahatlatmak, bir yerde değerlendireceğiz. Emniyet Müdürlüğü kavşağında bir göbeğe koymayı düşünüyoruz. Trafiğin rahatlaması için gerekiyordu. Trafiği Uzunmehmet’ten ters yöne aktaracağız. Mithatpaşa tüneli açılıp trafik rahatlayınca Gazipaşa’yı komple trafiğe kapatmak istiyoruz. İnşallah en doğrusunu beraber bulacağız.”
KOŞARKEN ARKAMA BAKMAK İSTEMİYORUM
Alan: “Kendimize ekip kurma niyetindeyiz, kendi başıma altından kalkamam. Devam eden başkan yardımcılarımız var, müdürlerimiz var. Ekipte birkaç değişiklikle Zonguldak’ı en iyi yere getirme çabasındayım. Koşarken kafamı arkaya çevirmek istemiyorum.”

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2019, 18:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER