Alan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı

Alan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı

Alan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Sahil Projesi sorusuna cevap veren Başkan Alan, “ Normalde Liman Projesi ihalesi 13 Şubat'ta yapılacaktı. Valilikten liman arkasına kadar olan Sahil Düzenlemesi Projemiz ne yazık ki teknik şartnamede ki bir sıkıntı yüzünden 9 Mart tarihine ertelendi.  O kadar bekledik bir 20 gün daha bekleyeceğiz artık.  İnşallah ihalemiz Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 9 Mart'ta gerçekleştirilecek ve ondan sonraki süreçte de yasal prosedür işleyecek.  En kısa zamanda biz yükleniciye yer teslimini yapıp oradaki arkadaşlarımıza da boşaltıp Zonguldak'ın yıllardır beklediği güzel bir Sahil Projesi’ne kavuşacağız.  Tarih 9 Mart olarak güncellendi. Camlı Köşk dâhil liman arkasına kadar olan bütün bölümü yeniden inşa edeceğiz. Bizim projemizin içeriğinde yıkılacak 16 tane dükkân çıkıyor ve ona eşdeğer büyüklükte yeni tip dükkan tarzı olacak.  Farklı metrekareler de dükkân olmayacak, daha güzel, daha konforlu olacak. Yani kafelerimiz, restoran ve mekanlarımız hepsi tek tip olacak. Vatandaşımız gezdiği zaman tercihini ona göre yapacak. Şu an biliyorsunuz orada ne yazık ki çok da tasvip etmediğimiz, istemediğimiz görüntüler var.  Herkes farklı farklı boyutlarda sokaklara taşmış. Düzgün bir nizam yok.  Görüntü kirliliği var ve bundan oradaki esnaflarımız, vatandaşlarımızda rahatsız.  Bizler de rahatsız ama inşallah 9 Mart’taki ihale sonuçlandıktan sonra yüklenici arkadaşımıza yer teslimi yapacağız ve  7'den 70'e kadını, çocuğu, genci,yaşlısı ve engelli vatandaşlarımız rahat rahat gezecek.” dedi.

Başkan Alan, “Bizim bütçe olarak sıkıntılarımız olduğu için tabii Ankara'daki büyüklerimizden bu konularda her daim destek istiyoruz.  Sağ olsunlar vekillerimiz bize Ankara'da her kapıyı sonuna kadar açıyorlar.  Çevre Şehircilik Bakanlığı’mızın kapılarını aşındırmaya devam ediyoruz.  Bugüne kadar aldığımız araçlarımız vardı. Araç filomuzu biraz kuvvetlendirdik.  Bir iki tane daha eksiğimiz var. Geçen hafta bu konuyla ilgili Ankara'da görüşmelerimiz vardı.  Çevre Şehircilik Bakanlığı’mızdan süpürme aracı talebimiz var.  İller Bankası ile para, bütçe ile ilgili görüşmelerimizi yapıyoruz.  Maaşlarımızı da zamanında ödedik, 10 aydır bir sıkıntı yaşamadık.  Bundan sonra yaşamayalım diye gayret gösteriyoruz. Belediye olarak esnaflarımıza olan borçlarımızı da düzenli olarak ödüyoruz. İşadamlarının Zonguldak Belediyesine iş yapma noktasında bir tereddüdü olmasın. Onların da haklarını gözetmek zorundayız.  Onlar da sigortalı işçi çalıştırıyorlar ve vergilerini veriyorlar.  Onları da korumak zorundayız. Piyasaya olan müteahhit borcumuzu neredeyse yüzde 90’ını  ödedik. Bunu net şekilde söyleyebilirim.  Belli müteahhitlere borcumuz kaldı, onlar da zaten şartname gereği taksitli olan borçlar. Ama eskiden devam eden ve uzun süredir para ödenmeyen arkadaşlarımız bu almış kredi, daha önce bizim belli konularda yaptığımız tasarruf sonucu ödeyerek piyasayı biraz rahatlattı.” şeklinde konuştu.

“ DENEMEDEN BUNU GÖRME ŞANSIMIZ DA YOKTU”

Gazipaşa trafiğini yeniden düzenleme çalışmaları ile ilgili bilgi veren Başkan Alan, “Emniyet Müdürümüz, Trafikten Sorumlu Şube Müdürü arkadaşlarımızla beraber ve trafik komisyonu ile göreve geldiğimizden beri çalışmalar yapıyoruz.  Bir kaç denemede yaptık.  Bu en son denediğimiz 10 günlük süreç yaya geçişinde sıkıntı oluyor.  Trafik ışığında 24 saniye gibi kısa sürede yanması araçların yığılmasına sebep oluyor.  Zonguldak'ta yaya kaldırımı kullanma alışkanlığımız yok. Okulların kapanacağı Haziran sonuna kadarki süreçte hazırlıklarımızı yapacağız.  Oradaki çocuk şubeyi bir daha konuşacağız,  geniş bir kavşak düzenlemesi yaparsak sahil düzenlemesini tamamlamak istiyoruz. Boş durmak istemiyoruz üretmek istiyoruz, görmek denemek istiyoruz. Vatandaşlarımıza sağ olsunlar sabır ve hoşgörü davrandı.”  dedi.

Belediyeye olan su borçları ile ilgili açıklama da bulunan Alan, “ Zonguldak'taki insanlarımızı rahatsız ediyor hem de orada ticaret yapan ama borcunu ödeyen borcuna sadık insanlar da rahatsız ediyor ne yazık ki.  Böyle 12-13 tane arkadaşımızın bu tutumu tabii ki doğal olarak bizleri de rahatsız etti.  Bizim görevlerimiz belediyemizin gelirlerini koruyup kollamak ve düzgün şekilde belediyeye su borcunu ödeyen arkadaşlarımda hakkını gözetmek zorundayız. Tebligatları yaptıktan sonra arkadaşlarımız geldiler.  Sağ olsunlar yapılandırmalarını yapıyorlar. Biz onlara Şubat sonuna kadar bir süre tanıdık. En kısa zamanda yapılandırmalarını yapacaklar düzenli şekilde ödemelerini yapacaklar. Bu dertten hep beraber kurtulacağız.” dedi.

Başkan Alan, “ Cumhurbaşkanımızın programı çok yoğun olduğu için ve gündem sürekli yoğun olduğu için net bir tarih söyleyemiyorlar. Şubat ayında yâda Mart ayında bir sürpriz yapacağını umut ediyorum.  Net bir şey söyleyemiyorum. Biz isteriz ki hemen gelsin.  Programları çok yoğun olduğu için biz de beklemek zorundayız.”

Kış ayları ve kar yağışına ilişkin tedbirlerini aldıklarını vurgulayan Başkan Alan, “Meteoroloji uzmanları bir uyarı verdiler, Batı Karadeniz Zonguldak'a da içine kapsayan bir uyarı metni yayınladılar.  Bugün akşam saatlerinden sonra Cumartesi, Pazar günleri kar yağışı bekleniyor. Biz de ona göre tedbirlerimizi aldık.  İki gündür fırtına beklentisi vardı. Allah'a şükür böyle bir sıkıntı yaşamadık. Kar yağışı ile ilgili personelimiz, araç ekipman ve tuzumuz her şeyimiz hazır İnşallah bir sıkıntı yaşamayızm”  ifadelerine yer verdi.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 07 Şubat 2020, 17:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER