Alan, işlerimizi hızlandırmanın peşindeyiz...

Tüm Bakanlarla görüşmüş!

Alan, işlerimizi hızlandırmanın peşindeyiz...

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, basın mensupları ile bir araya geldi, soruları yanıtladı. Toplantıda ilk olarak Ankara yaptığı görüşmelerini değerlendiren Başkan Alan, “Bakanlıklarımıza uğradık. İşlerin hızlandırılması adına işleri takip ettik. Adalet Bakanımız ile görüştük.  Araç filomuzu genişletmek için Belediyeler Birliğine uğradık. İki aracımızı da inşallah Ekim ayının sonuna kadar teslim alacağız. Çevre Bakanımız ile görüşme yaptık. Vekillerimiz ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ile istişarelerde bulunduk.” şeklinde konuştu.

“ASPARAGAS HABERLER İLE MORAL BOZMAYALIM”

Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin Lauvar alanından çekilmesi ile ilgili iddiaları yanıtlayan Alan: “ Asılsız, bir dayanağı olmayan dedikodu mahiyetinde ki şeylerle vaktimizi boşa harcamayalım. Böyle bir şey olsa zaten biz zaten açıklarız.  Lütfen böyle asparagas haberler ile moral bozmayalım. Bu tür asılsız dedikoduların Zonguldak’a bir faydası olmadığını öğrenmemiz lazım. Bize Çevre Banımız ve oradaki arkadaşlarımızla neredeyse her hafta görüşüyoruz. TOKİ Başkan Yardımcımız ile hafta da en az iki kez görüşüyoruz. Teknik Şartnamedeki hata yüzünden 9 Mart’a ertelenmişti.  Lavuar alanı ihalemizi 9 Mart’ta yapacağız. Haftaya İstanbul’da olacağım ve Lavuar alanı ile Millet Bahçesi konusunda eksikliklerimiz konuşacağız. Hiç bir aksama yoktur. TOKİ, 3 proje ile inşallah bu dönem hayata geçecektir.” dedi.

“ŞEHRİ BİR AN ÖNCE SOSYAL ANLAMDA TOPARLAYARAK GÜZEL GÖRÜNMESİNİ İSTİYORUZ”

Fevkani Köprüsü için rapor hazırlandı mı sorusuna cevap veren Başkan Alan “  Rapor hazırlanıyor. Fevkani Köprüsü ile ilgili teknik konuda hem kendi teknik ekibiz hem de dışarıdan destek alacağız.  Bu konuda Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ), Mühendislik Fakültesi Dekanı Hakan Kutoğlu ve diğer birimler ile görüşmeler yaptık. Ben Zonguldak harici üniversite ile görüşme yapmadım. Ben üniversitemizi çok iyi tanıyan biriyim. Şehri bir an önce sosyal anlamda toparlayarak güzel görünmesini istiyoruz. Bizim görüş aldığımız yerler oldu, ücret ödemedik.  Bunu yapacaksak da üniversitemiz ile yapacağız.

“BİZİM DE SIKINTILARIMIZ VAR, PEYDERPEY ÇÖZECEĞİZ”

Çınartepe Muhtarı Okan Girgin’in mahallede sorunların giderilemediğine dair açıklamasına cevap veren Başkan Alan, “Muhtarlarımız buraya geliyor. Biz vatandaşımıza hep diyoruz. Sorunlarımızı muhtarımıza aktarın. Onlarla beraber doğru takibini yapalım. Neticede seçilmiş muhtarımız var. Onlar bizim mesai arkadaşımız. Biz biliyoruz 19 mahallemizde sıkıntılar mutlaka var. Alt yapı üst yapı parke, doğalgaz geçen yerde, yağmur yağdığı zaman çukurlar oluşuyor. Ama şantiyelerimizdeki personel yetersizliğinden sebep bunu biz sıraya koyuyoruz. Muhtarlarımız geliyor. Okan Beyin de söyledikleri sıkıntıları vardır. Bizim de sıkıntılarımız var, peyderpey çözeceğiz.”

Lavuar Alanı ve Sahil Projesi için sürekli Ankara’ya gidip geldiğini belirten Alan , “Ben haftanın 4 günü sokaktayım. Caddedeyim. Değerlendirme yapmamız gerekirse ben eskiyi hiçbir zaman karalamak gibi tercihim olmadı. Kimin ne dediğinden ziyade vatandaşın dediği benim için esastır. Hepimizin seveni sevmeyeni belli. Yüzde 50 sevenimiz, yüzde 50 çekemeyenimiz var. Vatandaş diyor ki 10 senedir caddede Belediye Başkanı görmedik diyor. Allah razı olsun. Seçim kazandıktan sonraki 3 ay bize hayırlı olsunlar sürdü. Biz bunu kestik. Vatandaş bizden iş bekliyor. Biz 1 Haziran’da top tüfek sahada olabilelim diye çalışıyoruz. Biz de bu kış zamanlarını aktif geçirmek için plan projeyle geçirmek durumundayız. Keşke bizden önceki arkadaşlar bunu halledebilseydi biz de vatandaşımızla çok daha ilgilenebileydik. Keşke sahil düzenlemesi, projeler yapılmış olsaydı. Biz de sıfırdan belediye inşa etmek durumunda kalmasaydık.” dedi.

 “HAFTAYA ONLARIN İSTEDİĞİ GİBİ SORUN ÇÖZÜLECEK”

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Gazi Ortaokulu ile ilgili sorunu Ankara'da Milletvekilleri ile görüştüğünü belirterek müjde verdi. Alan, bu konuya hassasiyete yaklaştığını belirterek "Gazi Ortaokulu'nda ki sorun önümüzdeki haftaya onların istediği gibi sorun çözülecek." dedi.

“HER ŞEYE RAĞMEN BU ŞEHRİ GÜZELLEŞTİRECEĞİM “

Başkan Alan, gündeme gelen Çocuk Şube Müdürlüğü'nün yıkılmasıyla ilgili konuşarak " Çocuk Şube Müdürlüğü olması gereken yerde mi? Biraz ileriye gidelim, Adliye binası olması gereken yerde mi? Valilik binasının yeri doğru mu? Şimdi Valilik binası yıkılsa iyi olmaz mı? Geniş bir kent meydanı olsa fena mı olur. Bu şehirde bir şeylerin güzel olmasını istemeyen güruh bir kesim var. Ben her şeye rağmen bu şehri güzelleştireceğim." şeklinde konuştu. 

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2020, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER