Alevi Kültür Derneği'nden Aşure ikramı

Alevi Kültür Derneği'nden Aşure ikramı

Alevi Kültür Derneği'nden Aşure ikramı

  ZONGULDAKta Muharrem ayında gerçekleşen Yas-ı Matem Orucunun sona ermesi nedeniyle, Alevi Kültür Derneği Zonguldak Şubesi tarafından aşure etkinliği düzenlendi.
Kent merkezindeki bir restoranda düzenlenen aşure etkinliğine, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Alevi Kültür dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Adil Ateş CHP Zonguldak İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun, ve çok sayıda davetli katıldı.
Dernek Başkanı Mehmet Kaplan burada yaptığı konuşmada şöyle dedi:
Alevi kültür derneği olarak Zonguldakta yapılan faaliyetlerimizde amacımız kentimize Aleviliği bir şekilde anlatmaktır. Alevi dedelerinin maaş cem evlerine katkı anlamında çeşitli Alevi derneklerinin beklentileri vardır. Gelin Alevi dedelerine de maaş verip, Cemevlerine de katkı sunalım. Türkiye Cumhuriyeti Alevi sünni devlet anlayışı olacaktır. Bu ülkede İslamın dışında vatandaşlarımız yok mu? İnanmayan vatandaşlarımız yok mu? Tabii ki var. Onların haklarını nereye koyacağız. Buradaki akılcı çözüm bize göre demokratik toplumlarda devletin dini olmaz. Tabii ki devleti idare eden insanların inançları olacaktır. Ama devlet bütün inançlara karşı eşit mesafede durmalıdır. İbadeti kesinlikle cemaatlere bırakmalıdır ki, o zaman sorun kökünden çözülmüş olacaktır.
Etkinlikte konuşan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise Siz Alevi dernekleri olarak bir daha böyle Yezitlerin çıkmaması adına bunu planlıyorsunuz. Bizler birbirimize gerçekten sevgi saygı hoşgörü olduğu sürece bölünmeyeceğimizi göstereceğiz. Dileğim o ki, Hüseyini katleden Yezitler bir daha ortada olmasın ve tarih gerçekten özellikle Cumhuriyetin ilanından sonra Yahudiler, Hristiyanlar, Museviler ve Müslümanlar hep birlikte dostça kardeşçe yaşamasını biliyoruz. Dileğimiz bundan sonra hep birlikte dostça yaşamaktır.
Konuşmaların ardından katılanlara aşure dağıtıldı. Etkinlik semah gösterisinin ardından gerçekleştirildi.

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 15 Ekim 2017, 13:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER