Allah bizlere kömür gibi nimet bahşetti

Allah bizlere kömür gibi nimet bahşetti

Allah bizlere kömür gibi nimet bahşetti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, son açıklanan TÜİK verilerinde ülke olarak 3 Milyon ton kömürün ithal edildiği belirterek açıklamalarda bulundu. Zonguldak’ın Allah vergisi bir cevhere sahip olduğuna vurgu yapan Kıransoy, TTK ’da ki norm kadro açığının giderilerek üretimin arttırılması gerektiğine işaret etti. Kıransoy, Zonguldak’ta ki en büyük sıkıntının işsizlik olduğuna dikkat çekerek, “Bildiği üzere ülke olarak taşkömürü ihtiyacımız 30 Milyon tondur. Zonguldak’ta ise biz bunun 1 Milyon tonunu bile çıkaramıyoruz. Zonguldak’ta şuan yaşanan en büyük sorun işsizlik ön plandadır. Zonguldak’ta işsizlik had safhaya ulaşmıştır. Zonguldak’ın altında büyük bir zenginlik yatmaktadır. Allah Zonguldak’a böyle bir zenginlik bahşetmiştir. Ama her ne hikmetse son çeyrek asırda Zonguldak bu serveti yer altında bırakmayı tercih etmiştir” dedi.
“KÖMÜR YER ALTINDA BIRAKILMIŞTIR”
Zonguldak’ta işsizliğin çok yüksek seviyelerde olduğunun altını çizen MHP Merkez İlçe Başkanı Kıransoy, “Zonguldak madenleri dolayısıyla kurulan Türkiye’nin ilk vilayetidir. Dolayısıyla Zonguldak’ta taşkömürünün üretilmesinden yanayız. Parti programımızda da milli kaynakların çıkartılıp milli ekonomiye katkı sağlanması noktasında maddeler var. Bildiği üzere ülke olarak taşkömürü ihtiyacımız 30 Milyon tondur. Zonguldak’ta ise biz bunun 1 Milyon tonunu bile çıkaramıyoruz. Zonguldak’ta şuan yaşanan en büyük sorun işsizlik ön plandadır. Zonguldak’ta işsizlik had safhaya ulaşmıştır. Zonguldak’ın altında büyük bir zenginlik yatmaktadır. Allah Zonguldak’a böyle bir zenginlik bahşetmiştir. Ama her ne hikmetse son çeyrek asırda Zonguldak bu serveti yer altında bırakmayı tercih etmiştir. Zonguldak’ı idare edenler bu servetin yer altında atıl şekilde kalmasına sebep olmuştur. Tabi ki biz TTK’ya işçi alınmasını ve bu milli servetin yeryüzüne çıkarılmasından yanayız. Hem ekonomiye hemde istihdama katkı sağlayacağı noktasında hem fikiriz. Bu konu her gündeme geldiğinde bizler istihdam artı üretim politikamızı dillendirmekteyiz. Bununla ilgili Ankara’ya Enerji Bakanlığını, hükumet yetkililerine defalarca dosta sunduk. Ama gelinen nokta ortadadır ve netice alınamamıştır. Umuyorum ki bundan sonra Zonguldak’a hor gözle bakılmaz. Zonguldak madenleri işletilmek suretiyle işsizliğin giderilmesi gerekmektedir. Zonguldak’ta eski görkemli günlerine döner” dedi.
“İŞÇİ ALINMALI”
TTK’nın norm kadro kriterlerine geri dönmesi gerektiğine işaret eden MHP’li Kıransoy, “Normal kadronun altında bir sayı ile çalışılırsa üretim hedefleri hayata geçmeyebilir. Her işletmenin çalıştırabileceği bir kadro sayısı vardır. TT’nın norm kadro sayısı 14 bindir. Bugün yarı yarıyanın altına düştüğünü biliyoruz. İvedilikle norm kadro sayısına ulaşılmalıdır” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2018, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER