AMAÇ BİR MİLYON MAVİ KURDELEYE ULAŞMAK…

AMAÇ BİR MİLYON MAVİ KURDELEYE ULAŞMAK…

AMAÇ BİR MİLYON MAVİ KURDELEYE ULAŞMAK…

Karadeniz Ereğli’de nadir görülen hastalıklara dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmayı amaçlayan “Bir Milyon Mavi Kurdele” projesi kapsamında etkinlikler düzenlendi. Proje Kurucusu Sınıf Öğretmeni Semra Yalmancı Yücel, “Bu hastalıkları taşıyan insanların maalesef yüzde 30’una yakını 5 yaşını göremiyor. Yüzde 50’si acılar içinde yaşıyor. Yüzde 20’lik kısmı ise şanslı kesim, çok ağır seyrediyor ama yaşamlarını olumsuz etkiliyor”  dedi.

Karadeniz Ereğli’de Bir Milyon Mavi Kurdele başlıklı e-twinning projesi kapsamında, üç okuldan öğretmenler, idareciler ve öğrencilerden oluşan proje ekibi Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’na ziyarette bulundu.  

Projenin Kurucusu, Sınıf Öğretmeni Semra Yalmancı Yücel, Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantısı esnasında gerçekleştirilen ziyarette yaptığı konuşmada, dünya genelinde 300 milyon, Türkiye’de ise 6-7 milyon insanın nadir görülen hastalıklarla mücadele ettiğini söyledi.

Bu sayının neredeyse yarısının çocuklardan oluştuğunu belirten Yücel şöyle konuştu:

“Bu hastalıkları taşıyan insanların maalesef yüzde 50’una yakını 5 yaşını göremiyor. Yüzde 50’si acılar içinde yaşıyor. Yüzde 20’lik kısmı ise şanslı kesim,  hastalık çok ağır seyrediyor ama yaşamlarını olumsuz etkiliyor. 28 Şubat Nadir Hastalıklar Günü’nde Bir Milyon Mavi Kurdele e-Twinning projesi olarak nadir görülen hastalıklarla mücadele eden insanların sesi olmak, toplumda duyarlılığı arttırmak, minik öğrencilerimizin empati kurma becerilerini geliştirmek için Kdz. Ereğli Proje Ekibimiz, Kdz Ereğli Ören İlkokul Müdürü Sabahattin Turgut, aynı okuldan sınıf öğretmenleri Semra Yalmancı Yücel, Songül Arat, Selin Safiye Çelik Özcan, İngilizce Öğretmeni Emine Nagehan Ulaş; Kdz Ereğli İlkokulu’ndan Okul Müdürü Tuncay Uzun ve Anasınıfı öğretmeni Sündüz Bayri, Kdz Ereğli Erdemir İlkokulu’ndan Okul Müdürü Yaşar Ciğer ve Anasınıfı Öğretmeni Fulya Çakır ve öğrencileri olarak farkındalık oluşturmak için birçok ülkeden de ortağı olan projemiz anasınıfından liseye kadar birçok yaş grubuyla beraber çalışmaktadır.

Bir milyon mavi kurdele projesi, bir sosyal sorumluluk projesidir. Okullarda sosyal sorumluluk projeleri çocuklar için farkındalık ve sosyal fayda sağlamak amacıyla yapılmaktadır. Bu proje yakından uzağa ilkesi ile sosyal sorumluluk sahibi bir yaklaşımla bir kampanya düzenleyerek sosyal bir bilinç yaratmayı hedeflemektedir. Bu amaçla Türkiye’de birçok dernek, kurum ve kuruluş, sanatçılar ve basın, üniversiteler destek vererek çığ gibi büyümesine katkı sağlıyorlar.  Bu etkinliği düzenlememizde yardımlarını esirgemeyen Kdz Ereğli Belediyesine ve Kdz Ereğli Belediyesi Kültür Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz. Biz ne kadar çok olursak farkındalık yaratma adına sessiz çığlıklar o kadar çok gündeme gelecek ve seslerini duyurabilecek. Onların sesi olup bir mavi kurdele takıp duyarlı bir toplum için el ele vereceğiz. Bir kurdeleden bir milyon mavi kurdeleye ulaşmak için desteğinizi bekliyoruz.”

ÇORUMLUOĞLU: “BÖYLE GİDERSE”

Çorumluoğlu, Nadir Görülen Hastalıklar konusunda öğretmenlerden bilgi almasının ardından, “Beslenmemiz böyle devam ederse her iki kişiden birisi hastalık taşıyacak. Genetiği bozulmuş gıdalarla besleniyoruz, bunun sonucu olarak böyle olacak. Kelebek Hastalığı, Cam hastalığı gibi hastalıkları ilk kez duyuyoruz. Bugünün çocuğu yarının büyüğü demek. Daha çok kişiye ulaşılmasını önemsiyorum” dedi.

Daha sonra öğrenciler ve öğretmenler Kaymakam Çorumluoğlu başta olmak üzere vakıf üyelerine mavi kurdeleler taktı.

AMAÇ BİR MİLYON MAVİ KURDELEYE ULAŞMAK

Proje ekibi daha sonra Abdi İpekçi Sergi salonunda nadir hastalıklara ilişkin sergi ve tanıtım standı açılışı gerçekleştirdi.  Etkinliğe Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye Başkan yardımcısı Atilla Bulak, CHP Gülüç Belediye Başkan Adayı Emrah Yapıcı, Türk Metal Sendikası yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Projenin Kurucusu, Sınıf Öğretmeni Semra Yalmancı Yücel, burada yaptığı konuşmada konu üzerinde farkındalık oluşturulmasının önemine dikkat çekti. Yücel, “Amacımız bir milyon mavi kurdeleye ulaşmak” dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2019, 01:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER