Amelebirliği’nin hizmetlerini FETÖ’mü engelledi?

Amelebirliği’nin hizmetlerini FETÖ’mü engelledi?

Amelebirliği’nin hizmetlerini FETÖ’mü engelledi?

....Özel İçerik...

Amele Birliği Başkanı Osman Balamir sorduğu bir soru ile şok edici bir iddiayı gündeme getirdi!
Amelebirliği’nin kuruluşundan bu yana Zonguldak’a yatırıma dair, göç ve işsizliği önleyici ve işçi üyelerin lehine gelir elde edici bir yatırım yapmamış olduğunu vurgulayan Osman Balamir, kendilerinin bu yönde yapmak istedikleri yatırımların da engellendiğini söyleyip, “Yoksa bir FETÖ yapılandırması mı var?” dedi.
Gündem Gazetesi’ne açıklamada bulunan Amelebirliği Başkanı Osman Balamir, göreve geldiği 2015 yılından bu yana yaptıkları ve bitakım engellemeler sonucu hayata geçiremedikleri hizmetleri anlattı.
Öncelikle Ankara’da bulunan ve 20 odası kapalı olan kurumu da ayda 55 bin lira zarara uğratan misafirhanenin onarım işini Genel Kurul gündemine getirerek ele aldıklarını hatırlatan Osman Balamir, Gündem Gazetesi muhabirine şu açıklamayı yaptı:
“Daha sonra işçi üyelerimizi devlete yük olmadan TOKİ emlak konut yatırım A.Ş ile TTK’nın Amasra’dan Zonguldak Armutçuk’a atıl ev ve arsalarına 5 bin konutlu yatırım için altyapısını oluşturduk.
Çünkü zarar eden kurum küçülmüş elindeki fazlalık olan ev arsa gibi gayrimenkullerine yüklü miktarda emlak vergisi su elektrik gibi yükü üzerinden atması gerekmeydeydi. 
Bu bağlamda Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın Zonguldak’a geldiğinde konuşmalarında gündeme getirecek şekilde açıklayıcı yol almasını sağladık.
Şu anda TTK Genel müdürü Kazım bey bunun yolunu açarak bu konuda çok önemli bir mesafe kateddi.
Yine üçüncü yatırım olarak da devlete yük olmadan Devrek-Yenice yol ayrımı ve Zonguldak-Bartın yol ayrımı, Filyos ırmağını bir göl haline getirip çevre düzenlemesi AB hibe yardımlarıyla düzenlenerek sosyal aktivitelere kazandırılıp bu konuda Bakacakkadı Belediye Başkanına da bilgi verilmiştir.
Bilahere 6.5 x 6.5 mw çevreci taşkın önleyici baraj yapımı için Kanada ile görüşmeler yapılmıştır.
Eğer bu baraj olsaydı Çaycuma köprüsü yıkılmayacaktı.
Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanımızın çok önem verdiği Filyos Liman projesinin de ortaya koyacağı nüfus artışının sosyal ihtiyaçlarını karşılayacağı bir arka pencere yatırımıdır.
Bu yatırımlar devletin sağladığı imkanlardan yararlanabilineceği gibi Amelebirliği Sandığına da bir yük olmayacaktı.
Bugün Öğrenci Yurdunun yapımını engelleyen fason beyinler işimizi zora soktu.
Şimdi soruyorum: Bugün geldiğimiz noktada 15 milyon TL’ye malolacak yurdu kaça yapacaksınız?
Ayda 450 bin TL gelir getirisini 80 kişinin iş bulma olanağını ve Zonguldak’ın acil otopark ihtiyacını giderici ve de en önemlisi işçi üyelerimizin son yardım katsayısını artıracak bu yatırıma kim engel olmak istiyor?
Yoksa bir FETÖ yapılandırması mı var?”

Haber Kaynağı, Hüseyin Orhan

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2018, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER