Amerika'nın Kudüs kararını kınadı

Amerika’nın Kudüs kararını kınadı

Amerika'nın Kudüs kararını kınadı
Sadık kar saadet parti zonguldak il başkanı Amerika’nın Kudüs kararını kınadı.

Kudüs İslam’ın kanayan yarasıdır. bugüne kadar kudüs konusunda alınan kararlar Avrupa’nın bakış açısından değerlendirdiğimiz zaman Avrupa Kudüs’ü İsrail’in başşehri yapmak istiyor. Amerika ve Avrupa İsrail’in de başka müsait pozisyonum da dur şu anda. Biz Amerika’nın bu konuda verdiği beyanatları çok Süpriz olarak görmüyoruz.. Biz bu konuda İslam devletlerinin Müslüman milletlerinin yöneticilerinin yapmış olduğu çalışmalar veya tepkileri canımız biraz sıkkın.

2016’da Türkiye ile İsrail arasında yapılmış olan bir anlaşmada Türkiye olarak Ankara İsrail olarak Kudüs’te yapılan anlaşmayı baz alarak anlaşmanın altına imza edilmiş Kudüs’te ve Ankara’da. Oysa hepimiz biliyoruz ki türkiye’nin başşehir Ankara’dır İsrail’in başşehri de kudüs değil tel avivdir. Bu anlaşma İsrail’i temsilen kudüs şehri anlaşmanın altına koyuluyor ve bu anlaşmanın altına biz imza atıyorsak onları zaten İsrail’in başşehri kudüs olmasını kabul ediyoruz anlamına gelir bu anlamda biz İslam ülkelerinin yöneticilerinin bu davaya ne kadar samimi baktığını veya bakmadığını görüyoruz. Ve bu kudüs davasının Müslümanlar lehine İslam diyarı olan Kudüs’ün yine İslam diyarı olarak kalması konusunda ciddi endişelerimiz var çünkü onu koruyacak olan milletler değil idare edicilerdir milletten adına karar alıp yürürlüğe koyan idarecilerdir. Biz bu konuda ihsan ülkelerinin ve türkiye’nin samimiyetsizliğine İnanıyoruz. Bu çok ciddi bir konudur. Bu çok ciddi bir iddiadır ama elimizde 2016’nın haziran ayında yapılan 28 Haziran’da İsrail’de yapılan bir anlaşma vardır ve bu anlaşmada içimizi maalesef kar artmaktadır. Ve içimizi gerçekten yararlanmaktadır.

İnşallah şu anda Amerika’nın söz olarak söyledi Amerika’nın devamlı gündeme taşınmış olduğu bu aralar tüm İslam ülkelerine ayağa kaldırmış ve İslam ülkelerindeki Müslüman halkch ayağa kaldırmış oldu bu açıklamaları Müslümanlar için ve idareciler için bir uyarı niteliğinde olup İstanbul ülkeleri kendilerine dönerler inşallah. İslam ülkeleri inşallah bu duyarsızından vazgeçerler inşallah. Yoksa Müslüman milletler ve Müslüman halk tüm Müslümanlar tek vücut seferber olarak İsrail’i gerekli cevabı verirler. Kudüs’ün başkenti eğlenmesi tabii ki bizim için üzücü bir olaydır. İnşallah bu İslam ilkelerinin uyanışını vesile olur.

Kudüs’ün başkent ilan edilmesi asla kabul edilemez ve hepimiz çok tepkili. Bu karara tepki göstermek tüm müslümanların boynunun borcudur. Yalnız dikkat ederseniz tüm İslam ülkelerinin idarecilerinin bu kararla alakalı ciddi bir tepki içine girmiştir. Resmi ağızlardan bu konuda ciddi bir tepki geliştirilmeyor daha doğrusu ciddi bir söylemin ötesinde ciddi bir eylem gerçekleştirilmiyor Bu yalnızca milletin bağırması ve susması olarak düşünülen bir durum. Gibi anlayışta hareket ediyorlar. Millet ayağa kalkacak bağıracak bir müddet sonra gazına alınmış olarak herkeze yerine oturacakcak diye düşünüyor. Kanaatimiz budur. Eğer İslam ülkelerinin liderleri de İsrail ile olan bağlarını keserlerse, Amerika ile olan bağlarını, bilhassa ben Türkiye için söylüyorum Türkiye cumhuriyeti resmi ağızdan Amerika’nın stratejik ortak olmadığını bizim ortaklarımızın ve hedeflerimizin olabileceğini birinci azdan artık konuşmamız lazım. Amerika bize hem dost değil hem menfaati olduğu yerde tamamen düşman bir pozisyona her an girebilir ve giriyor da. İşte inancımıza ilgilendiren bir konuda bu kadar ağır bir söylem içerisinde çok rahatlıkla girebiliyor. Dünyanın teyakkuz halinde geçmesi, birleşmiş milletler in teyakkuz haiimr geçmesi ne Amerika’yı, ne İsrail’i, ne Avrupa’yı hiç kimseyi kuşkuya düşürmez. Veya korkuyor düşürmez. Bu konuda idarecilerin atacağı adımlar Amerika’ya düz çektirir, diz çöktürür, veya İsrail’e diz çöktürür. Bunun dışında başka bir şey bilmiyoruz. Evet biz görevimiz olan bu kararı kabul etmeme duruşumuzu ortaya koyacağız ve koyuyoruz da. Ama idarecilerimizzin de bu konuda gerekli çalışmaları yapması ve gerekli tepkileri bizlerin verdiği gibi onların da gerekli tepkileri vermesi lazım. Kudüs kararına elbette kınıyoruz dün bazı arkadaşlarımız basını İstanbul yaptılar bir eylem yaptılar, bugün öğlende bir eylem yapılacak, tüm hepsinin arkasındayız. Bu konuda sucu veya bucu kesinlikle değiliz. Şunun eylemine gideriz, bunun eylemine gitmeyiz diye bir tepkim yok, tüm eylemlerde bu konuda herkesle hemfikiriz. Kudüs’ün bir İslam şehri olduğunu, Kudüs’ün İsrail’in başkenti olamayacağına konusunda tüm İstanlarla beraberiz.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2017, 14:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER