‘Andımız’ için toplandılar!..

‘Andımız’ için toplandılar!..

‘Andımız’ için toplandılar!..

Milliyetçi Hareket Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner, Ülkü Ocakları Zonguldak İl Başkanı Akif Özayvaz ortaklaşa düzenledikleri basın açıklamasında ‘Andımız’ın okunması için mücadele vereceklerini söylediler.
Madenci anıtında yaptıkları basın açıklamasına çok sayıda partili de katıldı. 
YALÇINER: ‘MHP OLARAK SONUNA KADAR DESTEĞİMİZ TAMDIR’
Milliyetçi Hareket Partisi İl Kadın Kolları Başkanı Mevlüde Yalçıner şöyle konuştu: “Türk milleti azmetmiş, sabretmiş, mücadele etmiş, can ve kan vermiş nihayetinde yazdığı bağımsızlık destanından Cumhuriyet’i çıkartmıştır. Türkiye Cumhuriyeti milletimizin namus ve haysiyetine emanettir. Cumhuriyetimiz, milli iradenin varlığıyla anlamlı ve baki kalacaktır. Bağımsız ve hür bir ülke olarak varlığımızı sürdürebilmemiz için mücadele eden Cumhuriyeti kuran ilk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa kemal Atatürk ve kurucu kahramanlarımızı rahmet, minnet, sevgi ve saygıyla anıyor, aziz milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını yürekten tebrik ediyoruz. Bu anlamlı ve önemli günde MHP teşkilatları, Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ve Asena birimi ile bir araya gelmemizin amacı da 2013 yılında çözüm sürecinin başlatıldığı zaman 1933 yılından beri okullarımızda Atatürk tarafından okutulan ‘Andımız’ın kaldırılmasıyla mutlu olanlar, bugün Danıştay’ın almış olduğu kararla yeniden okutulmasının gündeme gelmesinden rahatsız olanlara inat Andımızı okumak için buradayız. 
Türk olmak ve Türkçü olmak ırkçılığı değil bir millet olmayı ifade eder. Yaşadığımız ülke Türkiye’dir, Devletimiz Türkiye Cumhuriyeti devletidir, bayrağımız Türk bayrağıdır, bu milletin adı da Türk Milletidir. İnsanların etnik kökeni de ne olursa olsun kendini Türk hisseden, Türk olarak kabul eden herkes Türk’tür. Andımız ayrıştırıcı değil tam tersine birleştiricidir. Bu anlamda Andımızın yeniden okutulması gelecek nesillerin milli ve manevi değerlerini bilerek yetişmesi ve sahip çıkması için önemlidir. Onun içindir ki alınmış olan bu kararın MHP olarak sonuna kadar yanındayız, desteğimiz tamdır” dedi. 
ÖZAYVAZ: ‘KİRLİ SENARYOLARINA DEVAM ETMEKTEDİRLER’
Daha sonra konuşan Ülkü Ocakları Zonguldak İl Başkanı Akif Özayvaz’da şunları söyledi: “Uzun yıllar süren savaşlarda fedakarca, kahramanca ve büyük bir inanmışlık, adanmışlıkla verilen milli mücadelemiz 95 yıl önce Cumhuriyet ile taçlandırılmıştır. Türk milleti kendi hakkında ki kararları yine kendisi vereceğini, emperyalist ve sömürgeci güçlerin hiçbir müdahalesini kabul etmeyeceğini Cumhuriyet ile birlikte ilan etmiştir.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde Türk milletinin varlığına, birliğine kast eden düşmanlar her karışı şehit kanı ile sulanmış olan cennet vatanımızda defnedilmiştir. Tarihte sayısız tuzağı bozarak kararlı bir şekilde yolunda ilerleyen büyük Türk milletinin istikbali, Cumhuriyet ile hedefinin ve azminin kararlılığını ilan etmiştir. Ancak bugün görüyoruz ki düşman dahili ve harici işbirlikçileri ile kirli oyunlarına devam etmektedir. Varlığımızdan, birlik ve beraberliğimizden rahatsız olanlar, hazımsızlık çekenlerin sayısı gün geçtikçe artmakta, kirli senaryolarına devam etmektedirler.
Çözülme sürecinin kötü hatıralarından biri olan andımızın yasaklanması Danıştay 8. Dairesi tarafından bozulmuş, bu karar milletimiz tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Doğruluğu, çalışkanlığı, vatan ve milleti candan öte görmeyi öğütleyen, Türk çocuğunun milli şuurunun oluşmasında ve pekişmesinde büyük rol üstlenen andımızdan rahatsızlık durmak hiçbir iyi niyet barındırmamaktadır. 
Türküm demenin, varlığım Türk varlığına armağan olsun demenin ırkçılık olduğunu savunanlar, milletin Türk, vatanın Türk, Cumhuriyetin Türk, sözün ve özün Türk olduğunu hazmedemeyenler kimlik bilincini yitirmiş solanlardır. İradesini ve ruhunu Atatürk ve Türklük düşmanlarına, FETÖ zihniyetine teslim etmiş olanlardır. Açılım aşkı ve özlemi ile dün olduğu gibi bu günde itirazlarına devam edenlerdir.
Bugün Zonguldak’tan bir kez daha açıkça ifade ediyoruz ki; egemenliğini kanıyla kazanmış olan büyük Türk Milleti’nin varlığına, birliğine ve bekasına varlığını armağan etmiş olan Ülkücü Türk Gençliği olarak bizler var olduğumuz sürece asla muzaffer olamayacaklardır” dedi. 
Yapılan konuşmaların ardından, partililer vatandaşlara Andımızın yazılı olduğu broşür dağıtıldı. (Gamze Taşdemir)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER