Ankara'dan ilk açıklama geldi

Ankara'dan ilk açıklama geldi

Ankara'dan ilk açıklama geldi

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Yönetim Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu ile Ankarada bir görüşme yaptı.
GMİS Yönetim Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu ile bir görüşme gerçekleştirerek Torba Yasa Tasarısındaki 58. Maddenin bölgede yaşanacak sakıncalarını anlattı. Görüşmenin ardından bir basın açıklaması basın açıklaması yapan GMİS yönetimi toplantıyı değerlendirdi.
GMİSten yapılan açıklama şöyle;
Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Julide Sarıeroğlunun daveti üzerine Ankarada Makamında bir görüşme yaptık. Görüşmede, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Sayın Ahmet Erdem ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sayın Zafer Benli de hazır bulundu.Sendikamız Yönetim Kurulu olarak hepimizin hazır bulunduğu toplantıda, Torba Yasa Tasarısındaki 58. Maddenin sakıncalarını, gerek bölgemizdeki, gerekse ülkemizdeki rödovanslı sahalarda ve taşeron şirketlerde yaşanan faciaları hatırlatarak tüm ayrıntılarıyla anlattık. Sayın Bakanımız ve müsteşarlar, Yasanın amacının Türkiye Taşkömürü Kurumunu (TTK) özelleştirmek ve kapatmak olmadığını, TTK ve TKİ bünyesinde halen atıl durumda bulunan sahaların ekonomiye kazandırılmasını ve üretim artışının sağlanmasını planladıklarını anlattılar. Sonuç itibariyle, Yasa metninin her şeye açık olduğunu, tüm sahaların istenildiği anda özelleştirilebileceğini belirterek endişelerimizin Sayın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımıza iletilerek maddenin geri çekilmesinden yana olduğumuzu ifade etik. Şu ana kadar söz konusu 58. Madde konusunda somut bir gelişme yoktur. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 04 Kasım 2017, 09:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER