'Anne' demesini istiyorum. Ben, sadece çocuğumun

'Anne' demesini istiyorum. Ben, sadece çocuğumun

'Anne' demesini istiyorum. Ben, sadece çocuğumun

ZONGULDAKta, doğuştan işitme engelli 10 yaşındaki Bayram Alan, sağlıklı olan ikizi Bahar Alan ve ablası 11 yaşındaki Kader Alan ile işaret dili sayesinde iletişim kuruyor. Anne 40 yaşındaki Hülya Alan, 7 aylık doğan ikizlerinden Bayramın ameliyat masrafları için valiliğe başvurduğunu; ancak sonuç alamadığını belirterek, Onun okumasını istiyorum. Anne demesini istiyorum. Sadece çocuğumun ameliyat olmasını istiyorum dedi.
Hülya Alan, 2007 yılında 7 aylık hamileyken, ikizleri Bayram ve Bahar Alanı dünyaya getirdi. Üç ay kuvözde kalan kardeşlerden Baharın sağlık sorunu çıkmazken, Bayramın işitme engelli olduğu fark edildi. Beycuma Hamza Halit Sülün İlkokulunun 4üncü sınıf öğrencisi Bayram, ikizi Bahar, ablası Kader ve annesi Hülya Alan ile işaret dili aracılığıyla iletişim kurabiliyor.
Eşinden yıllar önce ayrılan ve çocuklarının bakımı için bağlanan aylık 1000 TL maaşla geçinen Hülya Alan, Bayramın sağlığına kavuşabilmesi için ameliyat olması ve oğluna cihaz takılması gerektiğini söyledi. Ameliyat masraflarının karşılanması için valiliğe başvurduğunu; ancak bir sonuç alamadığını anlatan anne Alan, şöyle konuştu:
Oğlum, duymuyor; konuşamıyor. Devlet hastaneleri de dahil birçok hastaneye gittim; ancak bir netice alamadım. Hacettepe Üniversitesi Hastanesine gittim. Orada tedavisinin mümkün olduğunu, ameliyat olması gerektiğini ve bir cihaz takılması gerektiğini söylediler. Bunun için de 50 bin lira para istediler. Benim, bunu ödemeye gücüm yok. Ben, zaten devletin yardımıyla geçiniyorum. Eğer 1 yıl içerisinde bu tedaviyi yaptırmazsak çocuğum, ne duyabilecek ne de konuşabilecek.
Oğlunun okulunu çok sevdiğini ve başarılı bir öğrenci olduğunu da belirten Hülya Alan, Ben, onun okumasını istiyorum. Anne demesini istiyorum. Ben, sadece çocuğumun ameliyat olmasını istiyorum. Başka da bir şey istemiyorum. Eğer ameliyat olursa hem konuşacak hem de duyacak. Babaları, 10 yıldır yok. Tek derdim, oğlum dedi.

haber

haber

haber

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2017, 10:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER