ANTALYA MİLLETVEKİLİ USLU, 'DÜNYA'YA SIĞDIRAMADIKLARIMIZ' SÖYLEŞİSİNE KONUK OLDU

ANTALYA MİLLETVEKİLİ USLU, 'DÜNYA'YA SIĞDIRAMADIKLARIMIZ' SÖYLEŞİSİNE KONUK OLDU

Antalya Milletvekili Atay Uslu, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nin düzenlediği ‘Dünyaya Sığdıramadıklarımız’ Başlıklı Söyleşinin Konuğu Oldu.

Antalya Ak Parti Milletvekili ve TBMM Göç ve Uyum Komisyonu Başkanı Atay Uslu, ZBEÜ'de düzenlenen ‘Dünyaya Sığdıramadıklarımız’ (Sığınma Hakkı) başlıklı online söyleşiye katıldı.

28 Aralık Pazartesi günü Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Fehmi Gür’ün moderatörlüğünde ZBEÜ sosyal medya hesapları üzerinden canlı olarak yayınlanan programda Vekil Uslu, göç olgusu ve dünya ve Türkiye ekseninde evrensel mülteci problemlerine değindi.

Dünya genelinde 300 milyona yakın göçmen yaşadığını, bu kapsamda 67 milyon insanın ise zorla yerinden edildiğini ve başka coğrafyalara sığınmak zorunda kaldığını söyleyen Uslu, Türkiye’de 4 milyona yakın göçmenin yaşadığını ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti devletinin, köklerinden gelen misafirperverlik, dayanışma ve hoşgörü zenginliğiyle dünyanın neresinde olursa olsun yardım bekleyen mültecilere karşı hiçbir zaman sessiz kalmadığının altını çizdi. Sığınmacılara karşı Türkiye’nin evrensel hukuk ve vicdani sorumluluklarını eksiksiz olarak yerine getirdiğini, dolayısıyla uluslararası düzeyde ''yüz akı'' olduğunu vurgulayan Atay Uslu, Türkiye'nin sığınmacılara karşı ''açık kapı'', ''geri göndermeme'' ve ''temel ihtiyaçların karşılanması'' sistemini uyguladığını ve göçlerin doğru ve sistemli yönetildiği taktirde yeni fırsatlar sunabileceğini de sözlerine ekledi.

Dünyada her an çeşitli sebeplerle göç hareketlerinin yaşandığını belirten Uslu, ülkemizin özellikle Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası karşılaşılan göç dalgalarını çok iyi yönettiğini, başta Kızılay ve AFAD olmak üzere tüm kurumlarıyla mülteci kriz yönetimleri konusunda başta Batı olmak üzere tüm dünyaya örnek olacak ev sahipliği gösterdiğini örnekler vererek anlattı.

Ülkemizin Dünya’nın en çok sığınmacı hareketinin olduğu bir coğrafyada olması sebebiyle, göçler ve mülteci sorunları konusunda bir çok ülkede görüşme, inceleme ve işbirlikleri içerisinde olunduğunun altını çizen Uslu , Dünya’ya sığdırılamayan sığınmacıların problemleri, yaşadıkları dramları ve yaşama tutunma çabalarını katılımcılarla paylaştı.

Antalya Milletvekili ve TBMM Göç ve Uyum Komisyonu BaşkanıAtay Uslu’ya aktardığı değerli bilgiler vesilesiyle teşekkür edildi.
 

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2020, 16:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER