Arkadaşlarımızın sokağa atılmasına göz yumamayız

Hasanefendioğlu, "İş barışı bozulduktan sonra örgütlenmenin bir anlamı yok"

Arkadaşlarımızın sokağa atılmasına göz yumamayız

Türk-İş Zonguldak Temsilcisi ve Tes-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Hasanefendioğlu; Eren Enerjide yaşanan süreçle ilgili olarak açıklamada bulundu. Hasanefendioğlu, İş barışı bozulduktan sonra örgütlenmenin bir anlamı yok. Sendikal faaliyet yapıyoruz, üye kazanıyoruz diyerek arkadaşlarımızın sokağa atılmasına göz yumamayız dedi.
DİSKin Eren Enerjide örgütlenmek istemesiyle başlayan sürecin ardından Türk-İş Zonguldak Temsilcisi ve Tes-İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Hasanefendioğlu, açıklama yaptı. ÇATESte örgütlü olan Tes-İş neden Eren Enerjide örgütlenmedi? eleştirilerine yanıt veren Ahmet Hasanefendioğlu, örgütlenme için girimde bulunduklarını ancak şirket yönetiminin ortaya koyduğu şartlar nedeniyle masadan kalktıklarını söyledi.
Şartları Eren Enerji yönetiminin değil sendikal haklar çerçevesinde kendilerinin belirleyeceğini belirten Hasanefendioğlu görüşmelere Ankara nezdinden devam ettirdiklerini söyledi. Ahmet Hasanefendioğlu, DISKin örgütlenme çabasının yanında çalışanların mağdur edilmemesi gerektiğini söyledi.
Hasanefendioğlu; Bu sorunun iş barışı, çalışma barışı bozulmadan çözülmesi gerekir. İş barışı bozulduktan sonra örgütlenmenin bir anlamı yok. Sendikal faaliyet yapıyoruz, üye kazanıyoruz diyerek arkadaşlarımızın sokağa atılmasına göz yumamayız. Bu söylediklerimizin yanlış anlaşılmasını istemiyoruz. Ama bu süreçte arkadaşlarımızın evine ekmek götüremeyecek duruma düşmemesi düşürülmemesi gerekiyor. Kimsenin üzülmesini istemeyiz. Eren yönetimi de bu tavrından vazgeçmeli. Biz genel merkez düzeyinde görüşmelerimizi zaten sürdürüyoruz. Karşılıklı uzlaşabileceğimiz bir noktaya geldikten sonra örgütlenebiliriz. İşçi de bizim işveren de bizim. Kimseye şöyle yapın diyerek sokağa attıramayız dedi.

Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2017, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER