Aşkar: 'Hiçbir Başarı Tesadüf Değildir'

Aşkar: 'Hiçbir Başarı Tesadüf Değildir'

Aşkar: 'Hiçbir Başarı Tesadüf Değildir'

Eğitim-Bir-Sen Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Aşkar, LGS sınavında Zonguldak’ın 10’uncu sırada yer almasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 
Aşkar yaptığı açıklamada: “Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2018 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavla yerleşen öğrencilerin performans sonuçları açıklanmış olup; Bakanlık verilerine göre Zonguldak’ımızda 5 bin 847 öğrenci sınava girmiş ve genel ortalamada şehrimiz 81 il arasında 10’uncu sırada yer almıştır. Son yıllarda ilimizin sınav başarı puanları sürekli artmakta ve bu durum camiamızda mutlulukla karşılanmaktadır. 
Eğitim-Bir-Sen olarak biz her sınav döneminde her bölgenin kendi parametreleri doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğini belirttik. Biraz sabırla bu şehrin kendini yeniden ispat edeceğini, bu şehrin çocuklarında, bu şehrin eğitim emekçilerinde ve dahası bu şehrin genlerinde başarma potansiyelinin olduğunu söyledik. Bu anlamda Zonguldak’ımız eğitim öğretimin bütün paydaşlarıyla birlikte başarı yolunda kararlılık göstermiş ve bin bir fedakarlıkla  bu şehrin eğitim öğretim seviyesini arttırmak için çalışmalar yapmıştır. İl ve ilçe mülki amirlerimiz, il ve ilçe müdürlüklerimiz, okul idarelerimiz, öğretmenlerimiz ve eğitimin diğer paydaşları canla başla çalışmalar yapmıştır.
Şükürler olsun ki emeklerin sonucu rakamlara yansımaya başlamıştır. Geçen yıl LGS sonuçlarına göre 34. sırada yer alan ilimiz büyük bir sıçrama göstererek genel ortalamada 10. sıraya yükselmiştir. Bu son derece mutlu edici ve onur verici bir durumdur. Başta Sayın Valimiz ve Kaymakamlarımız olmak üzere İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerimizi, gecesini gündüzüne katıp emek veren okul müdürlerimizi, öğretmen, veli ve öğrencilerimizi bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Aynı başarıyı üniversiteye giriş sınavlarında da beklediğimizi ifade ediyorum.
Seneye ve ondan sonraki senelerde Zonguldak'ımızın daha üst sıralarda adını göreceğimizi ümit ediyor, emek verenleri ve öğrencilerimizi kutluyorum.”

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2019, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER