Askerlerden Sorumlu Abiler Mahkemede

- Sözde "askerlerden sorumlu abiler"in de aralarında bulunduğu ve haklarında üçer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 5'i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi

Askerlerden Sorumlu Abiler Mahkemede

ZONGULDAK - Zonguldakta, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında sözde askerlerden sorumlu abilerin de aralarında bulunduğu 5i tutuklu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Ahmet A, Ahmet Barış A, Mehmet B, Tugay D. ve Gökhan D. ile avukatları katıldı, tutuksuz 2 sanık ise duruşmada yer almadı.

Duruşmada, daha önce ilgili kurumlardan istenilen belgelerin mahkemeye sunulmasının ardından tutuklu sanıkların avukatları savunma yaptı.

Sanık avukatları, gelen yazıların lehine olanları kabul ettiklerini, aleyhine olanları kabul etmediklerini söyledi.

Mahkeme heyeti, bazı tanıkların dinlenilmesine, adres tespitlerinin yapılmasına, dosyadaki eksikliklerin giderilmesine ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 13 Nisana erteledi.

Zonguldak Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan ve 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, sözde askerlerden sorumlu abilerin de aralarında bulunduğu sanıklar hakkında, silahlı terör örgütüne üye olmak veya silahlı terör örgütü yönetmek, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs, TBMMyi ortadan kaldırmaya teşebbüs, anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 7 yıl altışar aydan 22 yıl altışar aya kadar hapis cezası isteniyor.

 

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2018, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER