ATATÜRK DEVLET HASTANESİ İLE İLGİLİ İLK RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

ATATÜRK DEVLET HASTANESİ İLE İLGİLİ İLK RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Zonguldak’ın Merkez ilçesinde yapımı devam etmekte olan ve daha öncesinde bitim tarihi 31.12.2020 olarak ilan edilen, 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesinin inşaatının ne zaman tamamlanacağına ilişkin ilk resmi açıklama Sağlık Bakanlığından geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’ın 02.12.2020 tarihli soru önergesini geçtiğimiz günlerde yanıtlayan Sağlık Bakanlığı, hastanenin inşaat yapım işi bitim tarihini 11.08.2021 olarak açıklarken, Yavuzyılmaz’ın önergesinde sormuş olduğu “Hastanenin hasta kabulüne ne zaman başlayacağı” sorusu ise yanıtsız bırakıldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından dönülen cevapta, hastanenin kapasitesine ilişkin bilgiler de yer alırken, gelen yanıttaki bilgilerin son olarak AK Partili yöneticiler tarafından kamuoyuna duyurulan bilgilerden farklı oluşu da dikkat çekti. 

Gelen yanıta göre 400 yatak kapasiteli hastanede; 99 poliklinik, 11 ameliyathane, 51 yoğun bakım yatağı ve 15 yataklı diyalizin mevcut olacağı belirtilirken, CHP’li Milletvekili, “hastane inşaatının bitim tarihinden ziyade önemli olanın, hasta kabulüne ne zaman başlanacağı konusu” olduğunu söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Bilindiği üzere ilimizin Merkez ilçesinde yapımı devam etmekte olan 400 yataklı Atatürk Devlet Hastanesinin ikmal inşaatı yapım işinin ihalesi 06.07.2018 tarihinde imzalanarak, işin süresi 900 gün, iş bitiş tarihi ise 31.12.2020 tarihi olarak ilan edilmişti.

İnşaatın yapımının taahhüt edilen zamanda bitirilemeyecek olmasının anlaşılması üzerine, 02.12.2020 tarihinde, TBMM Başkanlığına verdiğim bir soru önergesi ile Sağlık Bakanlığına, inşaatın tamamlanmasındaki gecikmelerin nedenini, inşaatının ne zaman tamamlanarak, hasta kabulüne başlanabileceği sorularını yönelttik.

Bakanlıkça önergemize 5 ay sonra dönülen yanıtta, hastanenin inşaat yapım işi bitim tarihi 11.08.2021 olarak açıklarken, hastanenin hasta kabulüne ne zaman başlanacağı sorumuz ise yanıtsız kaldı.

Pandemi koşulları içinde, sağlık emekçilerimiz büyük bir özveri ile çalışırken, özellikle koronavirüs vakalarının artışa geçtiği zamanlarda hastanelerimizde kapasite aşımı sorunları meydana geliyor ve bu salgınla mücadeleye zarar veriyor. 

Bu nedenle hastanenin inşaatının bitim tarihinden ziyade önemli olan, hasta kabulüne ne zaman başlanacağı konusudur. 

İçinde bulunduğumuz durum dikkate alınarak hastanenin servis yapılandırılmalarının yapılması, ihtiyaç duyacağı tıbbi malzemelerinin bir an önce alınması ve gerekli kadrolarının eksiksiz olarak bir an önce ataması gerekmektedir.

Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER