Avukat konuştu, Tarihi Eserle Alakası Yok

Avukat konuştu, Tarihi Eserle Alakası Yok

Avukat konuştu, Tarihi Eserle Alakası Yok

Zonguldakın Alaplı ilçesinde geçtiğimiz Aralık ayında meydana gelen ve 2 kadının ölümüyle sonuçlanan cinayetle ilgili açıklama yapıldı. Basında define cinayeti olarak yer alan haberlerin ardından açıklama yapan Avukat Hakan Uysal, cinayet sebebinin define olmadığını belirterek aile adına açıklama yaptı. Avukat Uysal, İnsanlıktan nasibini almamış bir kişi, bölgemizde daha önce eşi benzeri olmayan menfur bir saldırı gerçekleştirmiştir. Bu saldırı sonrasında aynı hanede ikamet eden iki kişi (gelin-kaynana), maalesef hayata tutunamayarak vefat etmiştir ifadelerine yer verdi.
Alaplı ilçesinde gelin ve kayın validesinin öldürülmesi olayıyla ilgili açıklama yapan Avukat Hakan Uysal, Şüphelinin hırsızlık amacıyla girdiği evde, kendisinin fark edilmesi sonrasında, panik halinde hane halkına bıçakla saldırması sonrasında gerçekleştiği hususunda bir şüphe yoktur. Bu durumun yargılama sonrasında kendiliğinden ortaya çıkacağına olan inancımız tamdır. Ancak tüm bunlara rağmen; Şüphelinin, ilk ifadesinde verdiği iddia edilen ve fakat gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmayacak şekilde; Olayın define anlaşmazlığı yüzünden yaşandığı iddiası, tamamen mesnetsizdir, Tamamen suçtan kurtulma saikiyle uydurulmuş bir yalandır dedi.
Müvekkillerim ile şüpheli ve/veya şüpheli dışında üçüncü kişilerle define veya tarihi eser hususunda doğrudan ve/veya dolaylı hiçbir bağlantı yoktur diyen Uysal, Hiçbir zaman da olmamıştır. Yukarıda da ifade ettiğimiz üzere, bu durum da yargılama sonrasında tüm çıplaklığı ile ortaya çıkacaktır. Ancak öte taraftan gerek yazılı basının, gerekse görsel basının; şüphelinin gerçek dışı iddialarını daha da abartarak yanlış anlamalara sebebiyet verdiğini ve haliyle kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini üzülerek gözlemlemekteyiz. Benzer durum sosyal medya olarak tabir ettiğimiz sanal dünyada da maalesef fütursuz bir şekilde cereyan etmektedir. Müvekkillerim, yaşanan bu olay sonrasında eşini, annesini, gelinini kaybetmiştir. Takdir edileceği üzere, aile, izahı mümkün olmayan bir mağduriyet yaşamıştır. Ancak sokak dedikodusu niteliğinde, aslı astarı olmayan define/tarihi eser hususundaki iddiaların gündeme getirilmesi ile birlikte, Müvekkillerim ve aileleri, kötü niyetli belirli bir kesime bir kez daha hedef gösterilmiştir. Bu husustaki tüm yasal haklarımızı şimdilik saklı tuttuğumuzu önemle ve özellikle belirtmek isteriz. Benzer şekilde şayialarla dolu kulaktan dolma bu ve benzeri iddialar yüzünden; Cambazlı Köyü başta olmak üzere çevre köylerde yaşayan vatandaşlar da bir bütün olarak hedef gösterilmektedir. Bu bağlamda, ileride telafisi mümkün olmayan zararlara maruz kalınmaması adına; Özellikle sorumluluk sahibi olan kişiler başta olmak üzere toplumun tüm kesimini sağduyuya davet etmekteyiz ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2018, 15:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER