Avukat Vekil, Avukatlar Günü'nü kutladı

Avukat Vekil, Avukatlar Günü’nü kutladı

Avukat Vekil, Avukatlar Günü'nü kutladı

CHP Zonguldak Milletvekili Avukat Ünal Demirtaş, 5 Nisan Avukatlar Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Mesajında hukukun üstünlüğüne vurgu yapan Demirtaş, “Hukuk devletinin ve savunma hakkının güvencesi avukatlardır. Toplumları bir arada tutan en önemli unsur olan adaletin temelini de avukatlar oluşturur” dedi.
CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, mesajında şunları ifade etti:
“Bir toplumu birlikte tutan en önemli unsur adalettir. Adaletin tesisinde ise avukatlar çok önemli bir görevi yerine getirir. Savunma hakkı, adil yargılamanın temelidir. Toplumsal barışın sağlanması, hukuk ve yargıya güvenin temini, avukatların mesleklerini özgür biçimde yapabilmeleri ile mümkündür. Bağımsız avukat, adalet arayan her vatandaşın güvencesidir. Hukuk devleti ancak ve ancak güçlü bir savunma ile sağlanır.
Bugün evrensel hukuk kurallarının birer birer yok edildiği bir süreç yaşanmaktadır. Yargı bağımsızlığı ağır darbeler almıştır. Güçler ayrılığı ilkesi ortadan kaldırılmış, yargı, yürütmenin baskısı altında, evrensel hukuk normlarından ve adaletten uzaklaşmıştır. Yargıya, hukuka ve adalete güven günden güne düşmektedir.
Savcı ve hâkimlere, müdahale, sindirme ve korkutma girişimlerinden sonra son olarak da adaletin üç asli unsurundan biri olan avukatları ve avukatların bağımsızlıklarını sağlayan meslek örgütü olan Türkiye Barolar Birliği’nden “Türkiye” ibaresini çıkarma girişimi, iktidarın baroları kontrol altına alma, korkutma ve sindirmeye çabasıdır. Anayasa ile güvence altına alınmış meslek örgütlerine karşı bu tavrı kabul etmek mümkün değildir. Gerçek adalet, ancak bağımsız yargı, bağımsız savcı ve bağımsız avukatlarla tesis edilebilir. Bu proje, baroları bölecek, avukatları fişleyecek, avukatları ve avukatların savunduğu halkı savunmasız bırakacak, avukatlık mesleğinin önemini ve anlamını kaybettirecek, avukatları Adalet Bakanlığının memuru haline getirecek, ülkemizde vahim sonuçları olacak bir projedir. Adalet ve onun asli unsuru olan savunma bağımsızlığını ve tarafsızlığını yitirirse adalet çöker, adalet çökerse de devlet çöker. Bu sebeple hükümet bir an evvel aklını başına almalı ve bu tehlikeli projeden derhal vazgeçtiğini kamuoyuna açıklamalıdır
Tüm bu baskı ve zorluk altında hukukun temel ilkelerinden ayrılmadan, adaletin herkes için erişilebilir olmasını sağlamak için mesleğini onurla ve inançla yapan binlerce avukatın var olduğunu bilmek geleceğe olan inancımızı pekiştirmektedir.
Savunma hakkının dokunulmazlığı ile yargının bağımsızlığına inanan demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesi tüm meslektaşlarımın 5 Nisan Avukatlar Gününü kutluyorum.”

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2018, 15:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER