Ayan'dan Ak Parti'ye sert uyarı!

Ayan'dan Ak Parti'ye sert uyarı!

Ayan'dan Ak Parti'ye sert uyarı!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak 1.sıra milletvekili Adayı Hamdi Ayan Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Aşağıdağ Köyü’ne yaptğı seçim desek ziyaretinde Cumhur İttifakında olan ve aynı zamanda Ak Parti milletvekilleri adaylarının MHP’nin milletvekili adaylarına yönelik, “MHP Zonguldak’tan milletvekili çıkaramaz” söylemlerine karşı olarak ittifak ortağı Ak Parti’ye sert konuştu. Ayan, “Ak Parti’nin İl ve İlçe Başkanları söylediklerine dikkat edecekler” dedi. 
24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği genel seçimleri kapsamında destek ziyaretlerine devam eden MHP Zonguldak Milletvekili adayı Hamdi Ayan, Alaplı ilçesinin Aşağıdağ köyünde vatandaşlarla iftar sonrası kıraathane de bir araya geldi. Ayan, Zonguldak’ın 1989 yılından bu yana kan kaybettiğini, nüfusun azaldığını, göçün arttığını belirterek 10 maddelik manifestosunu vatandaşlarla paylaşarak; “Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu seçimlerde farklılık ortaya koyarak, aynı zamanda da siyasette de üsluplu bir yarış olsun diye bu yola çıkarken Zonguldak’ımızın 8 ilçesinde öncelik oluşturduk. Alaplı İlçe Başkanlığımızın çalışması doğrultusunda Alaplı merkezimizin fındık üretiminde ayrıca hep Akçakoca ve Ereğli’ye gidilmesinden dolayı yayınladığımız manifesto ile Fındık Kooperatifi kurularak fındığın doğrudan satılması yönünde bir çalışma yaptık. Yazmış olduğumuz  10 maddelik manifestonun Ereğli ilçesinde tersanelerin yeniden teşvik edilmesi, gerekirse Savunma Bakanlığından birilerine ulaşılarak savaş ve denizaltı gemilerinin burada yapılması, Çaycuma’da tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi Devrek ve Gökçebey ilçelerini birleştirerek buralarda mobilya entegre tesislerinin kurulması dedik. Ayrıca Kozlu ve Kilimli ilçelerini de bir bütün olarak kabul ederek, burada da TTK’ya norm kadro eksiği kadar yani 8 bin işçimizin işe alınması yönünde. Kadınlarımızı da düşünerek Kadın Kooperatiflerinin kurulması, kamu kurum ve kuruluşlara yemek ve benzeri işlerin buradan yürütülmesi, gençlerimizi de unutmayarak bir manifesto yayınladık ve Genel Başkanımıza ve büyüklere danışarak bu yapacaklarımızın altına imzamızı attık. Biz bunları hazırlarken diğer siyasi partilerin de yarışa girmesini sağlamış durumdayız. Zonguldak 1989 yılından bu yana kaybediyor. O yıllarda Zonguldak 5.sırada, ekonomi 7.sırada iken, bugün artık çok gerilemiş durumdadır. İstihdamın ve işsizliğin olması dolayısıyla memleketimizdeki insanlar artık buralardan göç etmiştir. Buraya gelenlere bunları sorun. Benim sizlerden istiramım ortaya fark koymak istiyoruz. Biz hiç siyasi yarış içinde değiliz. Tek derdimiz Zonguldak’tır. 2015 yılından sonra yaşanan hadiselerden sonra parti olarak BBP ve Ak Parti ile Cumhur ittifakı sürecine girmiştir. Bunun yanında Milli İttifak adı altında diğer partileri görüyorsunuz” şeklinde konuştu. 
“MHP’NİN ADAYLARI İLE KİMSE UĞRAŞMASIN”
Son zamanlarda Cumhur İttifakında yer Alan Ak Parti’nin Zonguldak Milletvekili adaylarının “MHP Zonguldak’tan milletvekili çıkaramayacak” sözlerine istinaden açıklama yapan Ayan şöyle devam etti; “Zonguldak’ta MHP’nin seçim alamaz dedikodusu yaymaya başladılar. Dolayısıyla bir saldırı olduğunun farkındayız. Şimdi MHP’nin içinde olan vatandaşımız bu süreçte kriz ve düzenlenen sınır ötesi harekatın içinde destek olursa olsun, hükümetin tam dizlerinin çöktürüldüğü anda Sayın Genel Başkanımızın sahip çıkmasından dolayı MHP bu kadar özverili davranırken, MHP’nin çıkaracağı 1-2 milletvekilinin önünü kesmek için bir gaflete düşen arkadaşlarımızı buradan uyarıyorum. Bunların yaptığı yanlıştır. Kaybedecekleri milletvekilidir, kazanacağı bir Türkiye vardır. Bunu asla unutmasınlar. Ben yola çıktığımdan bu yana Cumhur İttifakı 4 yapsın istiyorum. Neden?,bu ülkenin bekaya ihtiyacı var. Yoksa bu şahısları ele aldığım takdirde Zonguldak’ta benden başka kimse siyaset yarışı yapamaz. Şimdi bakınca MHP’nin tüm adayları tertemizdir ve yıpranmamıştır. Bunlar takdire şahnen olduğu için MHP’nin oyları artıyor. Yine diğer yandan batlığımızda siyasi partilerin yaptığı listelerde de tepki oyları var. Cenab-ı Allah veriyor, ne yapalım, almayalım mı? Ama siz burada CHP 2’den 1’e düşecek, Ak Parti 3’den 2’ye düşecek diye ittifakı unutup MHP’nin adayları ile uğraşıyorsa bütün samimiyetimle söylüyorum benle kimse uğraşamaz. Biz MHP olarak bağımsız, özgür yaşamayı özlemiş bir milletiz. Bizim özümüz, sözümüz birdir. Çıktığımız yolda adam satmayın. Bugün MHP aksi bir şey söylediği takdirde ne Cumhur İttifakı ortada kalır, ne de milletvekili adayları ortada kalır. Bunu söyleyen arkadaşları buradan uyarıyorum. Başta milletvekili adayları olmak üzere özellikle ittifak ortağımız olan Ak Parti’nin İl ve İlçe Başkanları söylediklerine dikkat edecekler. Biz ittifakın ve Yenikapı ruhunu unutmadık, buradan devam ediyoruz. Mesele milletvekili çıkarmak değildir. Mesele Türkiye’nin bekasıdır.”

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2018, 09:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER