AYNI ADRESTEKİ ŞİRKETLERE MİLYONLARCA LİRALIK İHALE!

AYNI ADRESTEKİ ŞİRKETLERE MİLYONLARCA LİRALIK İHALE!

AYNI ADRESTEKİ ŞİRKETLERE MİLYONLARCA LİRALIK İHALE!

Gündem Gazetesi’nin ortaya çıkardığı aynı adreste faaliyet gösteren birbirileri ile ilişkili 3 şirketin kamudan aldığı milyonlarca liralık ihaleler kamuoyunda büyük tepki topladı.
Bilindiği gibi; Sabri Tığ’ın sahibi olduğu Me-Sa inşaat Madencilik Hizmet Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile aynı adreste faaliyet gösteren ve aynı bankalardan aynı tarihlerde teminat mektubu alan Recep Beytekin ve Aydınhan firmalarının adeta ayrı adresteki rakip şirketler gibi kamu ihalelerine girerek rekabeti ortadan kaldırıp çok düşük kırımlarla onlarca milyon toplamda ise yüzlerce milyon liralık ihaleler almalarını Gündem Gazetesi ortaya çıkarmış ve aynı adreste faaliyet gösteren bu paravan şirketler daha sonra adreslerini değiştirmişlerdi.
Rekabet ortamının yaşatılmadığı ve kamunun ciddi zararlara uğratıldığı ihaleler dosyalarını okurlarımızla paylaşmaya devam ediyoruz.
 

VARAN 4
Şimdi dikkat edin! Yapı İşleri Daire Başkanlığı Yüksek Öğretim Kurumları Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından bir inşaat ihalesi açılıyor.
31 milyon liralık ihaleye sadece 4 teklif geliyor. Böylesine büyük ve ciddi bir ihaleye sadece 4 teklif gelmesi oldukça dikkat çekici!
Ancak tekliflerden biri çeşitli gerekçelerle kabul edilmiyor ve geriye sadece 3 teklif kalıyor!
Böylesine büyük ihalelerde kırımlar yaklaşık yüzde 50’yi bulurken, bu ihale sadece yüzde 26.02 kırım ile, yani 22 milyon 750 bin liraya Sabri Tığ’ın sahibi olduğu Me-Sa inşaat Madencilik Hizmet Sanayi Ticaret Limited Şirketi ile aynı adreste faaliyet gösteren Recep Beytekin firmasının başka bir şirket ile kurduğu ortak girişime kalıyor!
Bu ihalede de cevap bekleyen ve aydınlatılması gereken sorular var!
Şöyle ki; 3 tekliften diğer ikisi acaba Sabri Tığ’ın Me-Sa İnşaat şirketi ile Aydınhan İnşaat mı?
Bilindiği gibi bu üç firma da aynı adreste faaliyet gösteriyor ve aynı tarihlerde aynı bankalardan teminat mektupları alıyordu!
Hal böyle olunca elbette oluşturulması gereken rekabet ortamı da ortadan kalkıyor ve kamu büyük bir zarara uğruyor!

KAMUOYU MERAK EDİYOR!
Zonguldak bölgesinde yalan, şantaj ve iftira içeren yayınları ile bilinen, özellikle kamu kuruluşları ve devlet erkanını baskı altına almaya çalışan Pusula Gazetesi’nin sahibi Ali Rıza Tığ’ın ağabeyi Sabri Tığ’ın bu ihalelerde arkasında hangi siyasetçinin olduğu sorusu halen aydınlanmadı!
Pusula Gazetesi’nin seçimlerde Hamdi Uçar’a destek için seçmeni yönlendirmeye yönelik yayınlarının yanı sıra maddi destek sağladığı konuşulan Sabri Tığ’ın arkasındaki o isim Uçar mı?
Kamuoyundaki bu iddialarla ilgili Hamdi Uçar’ın açıklama yapıp kendini aklaması beklenirken tam aksine kendisini eleştiren gazetelere “Kaleminizi kırarlar” deyip tehdit etmesi de bu ihaleler üzerine dikkat çekici bir gelişme!
Gündem Gazetesi olarak Sabri Tığ’ın ve paravan şirketlerin aldığı ihale dosyalarını okurlarımızla paylaşmaya devam edeceğiz…

Gündem

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2020, 11:35
YORUM EKLE
YORUMLAR
YUSUF
YUSUF - 4 yıl Önce

BUNLARIN ALDIĞI İHALELERİN HEPSİ İNCELENMELİ AMA HEPSİİ

Adalet
Adalet - 4 yıl Önce

Yorumlar iyi güzel de
Bu kadar biliyorsunuz da savcılığa gidip suç duyurusunda bulunmuyorsunuz

ethem kışlalı
ethem kışlalı - 4 yıl Önce

YOK YOK ONLAR NAMAZINDAN ABDESTINDE ,ONLAR BÖYLE ŞEY YAPMAZLAR YAV..AA ÇOK ŞAŞIRDIM...
BUNLARDAN HERŞEY BEKLENIR ARKADAŞLAR BENI SABRİ TIĞ IN BORCU VAR ÖDEMİYOR.BUNALRDAN HERŞEY BEKLENİR.

YILMAZ AKÇA
YILMAZ AKÇA - 4 yıl Önce

AH BU İHALELERİN GÖZÜ KAHROLSUN..KIZ KARDEŞLERİNİN OLUNUN YANGIN EMRDIVENI YOK ANAOKULUNDA.ŞU MKYKDAN ATILAN BAYAN VARYA O..SİTEDE ANA OKULU AÇMIŞ BUNU İNCELEYIN GÜNDEM GAZEETSİ ORDADA ÇOK KOKULAR VAR,ÖĞRENCİLERİN GÜVENLİ BİR ORTAMI YOK YOK ORDA.BALKONLARDAN HER AN ÖĞRENCİLERİN BAŞINA BİRŞEY DÜŞER.MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ UYUYOR AMA...

BULUT61
BULUT61 - 4 yıl Önce

HEMDE TEMINAT MEKTUPLARIDA KUVEYT TÜRK BANKASINDAN.MEKTUPLARINI ALAN 3 ŞİRKETİNDE ELEAMN AYNI KİŞİ.BU İŞİN İÇİNDE BANKADA VAR BANKA..

yorumcu
yorumcu - 4 yıl Önce

Anladığımız kadarı ile iddialar vahim.
İyide ne duruyorsunuz gazetenizde yazmak yetkilileri harekete geçirmiyorsa savcılığa suç duyurusunda bulunun cimer e yazın..

SIRADAKİ HABER