Bacıoğlu liyakate dikkat çekti!

Bacıoğlu liyakate dikkat çekti!

Bacıoğlu liyakate dikkat çekti!

Türk Kamu Sen Zonguldak İl Başkanı Kadir Bacıoğlu, Kamuda yapılacak olan atamalarda liyakatin esas alınması gerektiğini belirterek, “Yeni yapılanma ile birlikte kamuda ehliyet, liyakat ve adaletin esas alınacağı, görevlendirmelerde hakkaniyet ve eşitlik ilkesinden ödün verilmeyeceği bir yapının kurulmasını arzu etmekteyiz. Adalet,  ehliyet, liyakat ve meşveret esasına dayandırılacak yeni dönemde görev alan başta bakanlarımız olmak üzere, atanacak tüm yöneticilerin alınacak kararlarda sosyal diyalog mekanizmasının  korunmasını, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmayı bir ilke olarak kabul edeceklerini, bu sayede sendikalar başta olmak üzere sosyal taraflarla irtibat halinde bu dönüşüm sürecinin sorunsuz bir şekilde, başarı ile tamamlanacağını ümit ediyorum” dedi.
“HAYIRLI OLSUN”
Bakanlar kurulunun hayırlı olması dileklerini ileten Başkan Bacıoğlu, “Yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemin ve Bakanlar Kurulunun hayırlı olmasını dilerim. Yeniden yapılanma sürecinde özellikle personelin kazanılmış haklarının korunması, özlük hakları ve görev yeri konusunda son derece hassas olunması ve yeni mağduriyetler yaratmaması  ve dönemin ruhuna uygun bir kamu yönetimi sistemi içinde atama, görevde yükselme ve terfilerde liyakat ve ehliyetin hakim olacağı, alınacak kararlarda ise sosyal diyalog mekanizmasının  korunması, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmayı bir ilke olarak kabul edilmesi en büyük beklentimizdir. Kamu kurum ve kuruluşlarımızı önümüzdeki dönemde yönetecek yeni Bakanlar Kurulu belirlenmiştir. Yeni oluşturulan Bakanlar Kurulu’nun tüm milletimiz ve devletimiz için hayırlı olmasını dilerim” dedi.
“YAPILAR DEĞİŞTİ”
Bakanlık yapılarının değiştirildiğine dikkat çeken Türk Kamu Sen İl Başkanı Kadir Bacıoğlu, “Bakanlar Kurulunun belirlenmesi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçilmesiyle birlikte bakanlık yapılanmaları da değişmiştir. Buna göre bazı bakanlık ve kurumların teşkilat ve görevleri hakkındaki kanunlar yürürlükten kaldırılmış, bazı bakanlıklar da birleştirilmek suretiyle 6 yeni bakanlık oluşturulmuş ve toplam bakanlık sayısı 16’ya düşürülmüştür. Ayrıca bazı kurumlar da kapatılmış ya da yapıları değiştirilmiştir. Dolayısıyla kamuda köklü bir değişiklik gerçekleştirilmiştir. Bu şekilde gerçekleştirilen yeniden yapılanma sürecinde özellikle personelin kazanılmış haklarının korunması ve geliştirilmesi özlük hakları ve görev yeri konusunda son derece hassas olunması ve yeni mağduriyetler yaratmaması en büyük beklentimizdir” ifadelerini kullandı.
“LİYAKATLE YAPILMALI”
Kamuda yapılacak atamalara dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Bacıoğlu, “Yeni yapılanma ile birlikte kamuda ehliyet, liyakat ve adaletin esas alınacağı, görevlendirmelerde hakkaniyet ve eşitlik ilkesinden ödün verilmeyeceği bir yapının kurulmasını arzu etmekteyiz. Adalet,  ehliyet, liyakat ve meşveret esasına dayandırılacak yeni dönemde görev alan başta bakanlarımız olmak üzere, atanacak tüm yöneticilerin alınacak kararlarda sosyal diyalog mekanizmasının  korunmasını, karşılıklı görüş alışverişinde bulunmayı bir ilke olarak kabul edeceklerini, bu sayede sendikalar başta olmak üzere sosyal taraflarla irtibat halinde bu dönüşüm sürecinin sorunsuz bir şekilde, başarı ile tamamlanacağını ümit ediyorum. Dönemin ruhuna uygun bir kamu yönetimi sistemi içinde atama, görevde yükselme ve terfilerde liyakat ve ehliyetin hakim olacağı, başta Bakanlar olmak üzere tüm yöneticilerin her türlü işlemde eşitlikten, sosyal diyalogdan ve karşılıklı görüş alışverişinden ödün vermeyeceği, kazanılmış hakların korunacağı, yeni haklarla donatılmış daha mutlu bir kamu çalışanı, daha etkin ve verimli bir kamu hizmeti sunumuna imkan sağlayacağı umuduyla;  Cumhurbaşkanlığı Hükümet sisteminin ve yeni Bakanlar Kurulunun ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER