Bahar'dan kongre öncesi açıklama

Bahar'dan kongre öncesi açıklama

Bahar'dan kongre öncesi açıklama

Zonguldak Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odasının kongresi öncesi Osman Bahar açıklamalarda bulundu.  Bahar, 30 Haziran'da yapılacak olan kongre tüm şoför esnafına davet etti.

Bahar, Kilimli, Kapuz, Tepebaşı, Rüzgârlı ve Çatalağzı dolmuşçu esnafları bir araya geldi. 

“ADALETİN KARARINA SAYGILIYIZ “

Şoför esnafına konuşan Bahar açıklamasında   “Biz esnafımızla her zaman bir aradayız.  Bildiğiniz gibi genel kurulda çoğunluğu sağlanması ile alakalı zaten 51 imza yetiyor,  ama biz 205 çoğunluğu sağlayıp esnafımızın salona davet ettik. 920 tane oy kullanıldı. Bize mazbatayı hâkim verdi. İtiraz edildi seçimin akabinde her ne hikmetse 205 imzanın haricindekileri sahte olduğunu beyan ederek mahkemeye başvuruda bulunuldu. Sayın mahkeme, Yüksek Seçim Kurulu'ndan kullanılan oyların sayısı istemiyor veya bakanlık temsilcilerinden valilikteki temsilciden seçimle ilgili belgeleri istemiyor. 205 üzerindeki oyların sahte olduğu gerekçesiyle iptal ediyor. Bu seçime 4 tane aday katıldı. 4 tane adayın aldığı oyların sayımı mahkeme göz önünde bulundurulsaydı zaten seçimi iptal etme hakkı yoktu. 90 oy alan var, 240 oy alan vardı, 470 oy alan vardı o zaman bütün oylar mı sahteydi.  Onların aldıkları oy nerede. Adalet ne diyorsa odur.

“ESNAFIN AKLIYLA ALAY MI EDİYORLAR”

Odamızın seçimi iptal edilince odaya kayyum diye atama geldi. Bazı basın yayın organlarında kayyum neden gelmiyor geç geliyor diye yazılarak toplumun gözünde pasifize etmek için yayın yapıldı. O basın yayın kuruluşları neden Alaattin Toros’a 18 sene cezan var, dosyan nasıl halen daha bekliyor diye niye sormuyor, soramıyor. Bu oda da yolsuzlukla görevden alınan bir şahıs hakkında hepsi konuşmuştu.  Şimdi ben söylüyorum burada esnafın aklıyla alay mı ediyorlar.  Ben soruyorum. Şimdi esnaf arkadaşlarımız burada Allah aşkına 25 seneden beri Alaattin beyi bir taksi üzerinde veya bir dolmuş üzerinde yâda bir kamyon üzerine çalıştığını görmedim. Kapuz durağı Başkanı Kemal Bey’e soruyorum Dün Alaattin Toros’ u ben hapse attırdım diyordun bugün onunla beraber işbirliği yapıyorsun. Bu nasıl bir iş böyle.

“ODAMIZI KURUMSAL HALE GETİRDİK”

30 Haziran'da yapılacak olan kongre tüm şoför esnafımızın davet ediyorum Şoför esnafının kongrede bunlara en iyi şekilde cevap verecektir. Onların başkanlık yapacak o misyonu ve vizyonu yok. Odamızı 5 trilyon borç aldım. Şimdi bir trilyon borcumuz var. Odamızı kurumsal hale getirdik. Bütün bürokratlar ve siyasiler odayı ziyaret ediyor. Ben yedi tane Vali Bey ile çalıştım. Yedi emniyet müdürümüzle çalıştım hepsi odamıza gelip gitti. Odayı şoför hesabına yakışır şekilde yönetiyoruz. Onun için fazla da bir şey söylemeye gerek yok. Artık herkes her şeyi biliyor. Ben sadece esnaf arkadaşlarımdan rica ediyorum ayın 30'unda kongreye lütfen gelin, yoğunluk olsun. Esnafımız gereken cevabı kongrede verecektir.” İfadelerine yer verdi.

Ayrıca Osman Bahar, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'ın henüz daha şoför esnafına teşekküre gelmediğinde belirterek,  “Sayın başkanımız esnafa henüz daha teşekküre gelmedi .” diyerek sitem etti.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2019, 19:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER