Bahar, Kış'a Döndü Dilenci Gibi Oy İstemesinler

Bahar, Kış’a Döndü Dilenci Gibi Oy İstemesinler

Bahar, Kış'a Döndü Dilenci Gibi Oy İstemesinler

4 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek olan Şoförler ve Otomobilciler Odası Kongresi öncesi mevcut başkan ve başkan adayı Osman Bahar, kongre öncesi sağ duyu çağrısında bulunan diğer adaylara ateş püskürdü. Kongre salonunun sokak olmadığına dikkat çeken Bahar, esnafın salona gelerek hür iradesi ile oy kullanacağını belirtti.
Başkanlığı döneminde Şoförler ve Otomobilciler Odası’na vizyon kazandırdıklarını ve tüm protokolün odaya ziyarete geldiğine dikkat çeken Osman Bahar, sağ duyu çağrısında bulunanlara tavsiyelerde bulundu. Bazı adayları için dilenci benzetmesinde bulunan Başkan Bahar, “Eğer sağ duyu istiyorlarsa şöyle yapsınlar; esnafa ne olur bana oy ver diye esnafa yalvarmasınlar. Veya esnaf üzerinde baskı kurupta oy istemesinler. Dilenci gibi yalvararak oy isteyen adamlar yarın odayı nasıl yöneteceklerini düşünüyorlar? Araya ne siyasetçi koymadıkları kaldı ne işadamı. Hatırlı insanları devreye sokarak milletten yalvararak oy istiyorlar. Daha sonra gelecekler ve bu odada, oda başkanlığı nasıl yapacaklar? Yapamazlar ki. Oda başkanlığı yapabilmeleri için kendilerinin bir vizyonu olması gerekiyor. Bir kapasiteleri ve öngörülerinin bulunması lazım” dedi.
“ORASI SOKAK DEĞİL”
Kongrede gerginlik yaşanacağını düşünmediklerine işaret eden Başkan ve kongrenin başkan adaylarından Osman Bahar, “Kongre gergin geçecek diyorlar. Kongre niye gergin geçsin hayırdır? Böyle bir şey olabilir mi? Orası mafyanın tartıştığı bir yer değil ki. Kongre esnafın olağan genel kuruludur bu. Diğerleri sağ duyuya davet ediyorlarmış. Allah razı olsun ya. Biz esnafa yakışır şekilde bir genel kurul olacağını düşünüyoruz. Orası sokak değil. O salona insanlar gelecek ve hür iradeleri ile oylarını kullanacaklar ve gidecekler” dedi.
“DİLENCİ GİBİ OY İSTİYORLAR”
Bazı adayların esnaf üzerinde baskı kurduğunu ve dilenci gibi oy isteyerek araya hatırlı kişileri aldığına işaret eden Başkan Bahar, “Eğer sağ duyu istiyorlarsa şöyle yapsınlar; esnafa ne olur bana oy ver diye esnafa yalvarmasınlar. Veya esnaf üzerinde baskı kurupta oy istemesinler. Dilenci gibi yalvararak oy isteyen adamlar yarın odayı nasıl yöneteceklerini düşünüyorlar? Araya ne siyasetçi koymadıkları kaldı ne işadamı. Hatırlı insanları devreye sokarak milletten yalvararak oy istiyorlar. Daha sonra gelecekler ve bu odada, oda başkanlığı nasıl yapacaklar? Yapamazlar ki. Oda başkanlığı yapabilmeleri için kendilerinin bir vizyonu olması gerekiyor. Bir kapasiteleri ve öngörülerinin bulunması lazım. Bilgi birikimleri olması lazım ki esnafla iyi bir diyalog kurabilsinler. Bir oda bir kurum nasıl yönetiliyor önce onu öğrensinler. Daha sonra aday olsunlar” şeklinde konuştu.
“BİZ VİZYON KATTIK”
Başkanlığı döneminde odaya kurumsallık kattıklarını ve vizyon olarak ileriye taşıdıklarının altını çizen Osman Bahar, “Millete baskı kurarak olmaz. Biz böyle bir işe asla girişmedik. Bizim buna ihtiyacımızda yok. Duruşu olan esnaf ne yapacağını zaten biliyor. Kimin yanında olacağını da biliyor. Odalarının nereden nereye getirildiğini biliyor. Biz odamıza vizyon kazandırdık. Bunu herkes görüyor. Şöyle ki bu odaya Valilerimiz ile birlikte tüm bürokratlarımız ziyaret ediyor. Çünkü bu odada bir kurumsallık olduğunu onlarda biliyor. Genel Kurulumuz hayırlı uğurlu olsun diliyorum” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 01 Şubat 2018, 08:33
YORUM EKLE
YORUMLAR
ENGİN BAŞKANI CAMİAYA İHANET ETTİ DİYEN ZAT ASIL İHANETÇİ SENSİN
ENGİN BAŞKANI CAMİAYA İHANET ETTİ DİYEN ZAT ASIL İHANETÇİ SENSİN - 6 yıl Önce

SAHTEKAR ADAM SENİ

SIRADAKİ HABER