Bakan Eroğlu'na Zonguldak'ta sevgi seli...

Kubran bayramı tatili 10 gün mü oluyor. Bakan oyunu açıkladı

Bakan Eroğlu'na Zonguldak'ta sevgi seli...

Bir dizi ziyaret ve açılışlarda bulunmak amacıyla Zonguldak’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma ve açılış töreni için geldiği Zonguldakta önce Vali Ahmet Çınarı ziyaret etti. Bakan Eroğlu, Zonguldakta 203 milyon lira bedelli 12 tesisin temelini atacaklarını söyledi. Bakan Eroğlu, Batı Karadeniz Gelişim Projesi kapsamında bölgede 31 Aralık 2019 tarihine kadar 11 milyar 533 milyon lira yatırım yapacaklarını kaydetti. Proje kapsamında 4 baraj inşaatını bitirip içme suyu projelerini tamamlamayı hedeflediklerini belirten Bakan Eroğlu, dere ıslahlarına da önem verdiklerini belirtti. Bakan Eroğlu, derelerin işgal altında olduğunu söyleyerek, Özellikle dere ıslahları çok önemli. 54 tanesini bitirdik. 20si inşaat halinde. 3 tanesini de planlıyoruz. Batı Karadeniz Gelişim Projesiyle buradaki bütün dere ıslahlarını büyük ölçüde bitirmeyi planlıyoruz. Dereler işgal altında. İllerde, ilçelerdeki çalışmalarımızda bunu görüyoruz. Normalde belediyeler tarafından bu derelerin bize teslim edilmesi lazım. Bize istimlak edecek biz de çalışacağız. Kaçak yapı varsa yıkacak. Bunlar olursa biz dere ıslahlarını çok rahat yaparız dedi.
MÜSBET OY KULLANACAĞIM
Basın mensuplarının Kurban Bayramı tatiline ilişkin sorusunu da cevaplandıran Bakan Eroğlu, Kurban Bayramının Anadolu insanı için önemine işaret ederek şöyle konuştu:
Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız açıkladı. Salı günü Bakanlar Kurulu toplanacak. Bakanlar Kurulunda karar verilecek. Benim düşüncemi soruyorsanız teklif gelirse müspet oy kullanacağım. Şunu ifade edeyim: Bakın kurban çok önemli. İstanbulda Anadolunun her yanında insan var. Onların akraba ziyareti, mezar ziyareti, kurban kesme gibi şeyleri var. Bir de neticede insanlar tatil yapamıyor. Bizim arkadaşlar cumartesi pazar çalışıyorlar. Gece gündüz de çalışıyorlar. Çok çalışanlar için bir nefes alma imkanı. Gerçi ben bayramda da çalışıyorum. Kurbanda 1 gün ailemle geçiriyorum ve kurban kesiyorum. Ertesi gün yine seferberlik yapıyorum. Geçen kurbanda ben memleketimdeki bütün ilçeleri gezdim. Elim adeta havada kaldı. 33 bin kişiyle tokalaşmışım. Özet olarak birincisi, bizim kültürümüz açısından anasının, babasının, ölmüşlerin mezarını ziyaret etmesi, kurban kesilmesi. ikincisi ise iç turizmin gelişmesi açısından faydalı. Zaten arada kalan 1-2 günde fazla iş yapılmıyor. Zaten idari izin alıyor filan kaçıyor.

AK PARTİ İL BİNASINDA

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, daha sonra AK Parti Zonguldak İl Başkanlığını ziyaret ederek, burada partililere seslendi.

15 Temmuzun kanlı ve alçak bir darbe girişimini olduğunu anlatan Eroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:

Zonguldak dimdik ayakta durdu. Milli irade demokrasi nöbetlerinde meydanlar doldu taştı. Tarihimizin en kanlı ve en alçak hain darbe girişimine karşı milletimizin kahramanlığı ki bu kahramanlık destanı, sadece kendi tarihimize değil, bütün dünya tarihine kahramanlık destanı olarak geçti. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın cesareti ve dirayeti, Başbakanımızın ve bütün 80 milyonun kararlılığı neticesinde püskürtüldü. Allah bir daha böyle acılar göstermesin.

Daha fazla çalışmaları ve bütün milleti kucaklamaları gerektiğini dile getiren Eroğlu, şunları kaydetti:

Seçimlerden önce yapılan çalışmalar seçim esnasında yapılanlardan çok daha tesirlidir. Kemal Kılıçdaroğlu diyor ki, Gelsin CHPli belediyeleri görsün. Biz CHPli belediyeleri görüyoruz. Çukur, pislik, çöp. Gel Kılıçdaroğlu, AK Partili belediyelere bak, çiçek gibi her yer. Dolayısıyla fark bu. Birisi çukur, diğeri çiçek gibi bir belediye. Belediyelere çok büyük imkanlar veriyoruz. Hiçbir ayrım yok, eskisi gibi kayırmacılık yok, çünkü bizde adalet var çünkü biz Adalet ve Kalkınma Partisiyiz.

 

haber

haber

 

haber

haber

haber

haber

haber

haber,

haber

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2017, 10:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER