Bakan Koca müjdeyi verdi.. Hastane inşaatı Ağustos'ta bitiyor

Bakan Koca müjdeyi verdi.. Hastane inşaatı Ağustos'ta bitiyor

Bakan Koca müjdeyi verdi.. Hastane inşaatı Ağustos'ta bitiyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Zonguldak Valisi Erdoğan Bektaş’ı makamında ziyaret etti. 

Vali Bektaş Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı Valilik girişinde karşıladı. UMKE ve 112 üniformasını giyen çocuklar tarafından Bakan Koca’ya çiçek takdim edildi. Ziyaret öncesi Bakan Koca, Valilik anı defterini imzaladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Bektaş Bakan Koca’ya teşekkür etti. 

Valilik toplantı salonunda slayt gösterisi eşliğinde sağlık hizmetleri sunumu yapıldı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulunarak;  "Zonguldak ilimizin sorunlarının çözümü ile ilgili fikir alışverişinde bulunduk. 18 buçuk milyar hizmet aldı. Sağlıkta merkez ve ilçelerimizde 19 yatırım hizmete devam ediyor. 2014 yılından beri sorunlu olan. Bakanlıktan sonra hızla gündeme alınan ve ihalesi yapılan, yüzde otuz beş çalışması tamamlanmış hastanemiz en kısa sürede hizmete açılacak. Zonguldak'ta hizmet verebilir, hastanın sevk edilmediği bir yer olmasını hedefliyoruz. Ödenek sorunu oluşmadan, takibine devam ediyoruz. İhale aşamasında olan hastanelerimiz de var. Alaplı'da ihale sürecine geldiğimiz, 50 yataklı hastaneyi hizmete açmak istiyoruz. Acil hizmetlerde çok önemsediğimiz sayıyı Zonguldak'ta 23 çıkarttık. Ambulans, helikopter ambulansımız ücret almadan hizmet vermeye devam ediyor" dedi.

 Hastane inşaatının daha erken bitebileceğini soylen Bakan Koca: " Bölgesinde hastanın artık sevk edilmediği konumları istiyoruz. Üniversite ile işbirliği içinde olan, nitelikli insan gücünün eksik olmamasını istiyoruz. 2020 Aralık dedik ama Temmuzda bitirilmesini öngörülüyoruz."


Ünlü Şair İsmet Özer'in sağlık durumu hakkında bilgi veren Bakan Koca: "Kendisinin izni olmadan hakkında konuşmamız doğru değil. Telefonla görüştük, genel durumunda sorun yok. Yakından takip ediyoruz. Türk edebiyatının son dönem önemli şairine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.


Sağlık hizmeti konusunda CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını değerlendiren Bakan Koca: "Sağlık sistemimiz 82 milyon vatandaşımızı kapsıyor, böyle bir sağlık ödeme sistemine sahibiz. Acil, yoğun bakım, tetkikler, görüntülemeden para alınmıyor. Acil olmayan hizmetlerde kronik olmayan hasta gurubundan alınıyor. Talebi ve haksızlığı gidermek için alınıyor." 


Yoğun bakım sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyleyen Bakan Koca: "Sayıları arttırdık. Biraz daha arttırma yaklaşımı içindeyiz."


Bakan Koca: "Pediyatrik kardiyoloji ile ilgili bir azlığımız var. Mezun olacak hekim sayısını arttırmak istiyoruz. Var olan kaynağı yerinde kullanmak açısından üniversiteler ile birlikte hareket ederek sorunu çözmek istiyoruz." dedi.

Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2019, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER