BAKKA bir araya getirdi

BAKKA, Siber Güvenlik Uzmanlarını ve Adaylarını Bir Araya Getirdi

BAKKA bir araya getirdi

Meslekî ve teknik eğitimin de yerel, ulusal ve uluslararası iş piyasalarının beklentilerine uygun yapılandırılarak genç nüfusumuzun gerekli bilgi, beceri ve yetkinliği kazanmasını sağlamak amacı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2019 yılı teması Mesleki Eğitim olarak seçildi.. 
Bu kapsamda Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) 2019 Yılı Mesleki ve Teknik Eğitim Teması çerçevesinde Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında imzalanan protokol doğrultusunda Siber Güvenlik Eğitimleri düzenlendi.  2019 yılının ilk yarısında düzenlenen eğitimlerde başarılı olan öğrencilere, Mesleki ve Teknik Eğitimde rehberlik erişim imkânlarının artırılması ve mesleğinde isim yapmış kurum ve kişilerin tecrübelerini aktarmaları amacıyla Siber Güvenlik Merkezleri teknik gezi programı düzenlendi. 
Geziye, BAKKA Strateji Geliştirme ve Programlama Birimi Birim Başkanı Mehmet Çetinkaya, Bilgi İşlem Sorumlusu Muhammed Temli, Ajans personeli ve imzalanan protokol çerçevesinde Siber Güvenlik eğitimi alan 30 öğrenci ile öğretmenler katılım sağladı. 
Telekomünikasyon Devi Siber Güvenlik Uzmanı Adaylarını Misafir Etti
Gezinin ilk durağında Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip Türk Telekom Genel Müdürlüğü ziyaret edildi.Telekomünikasyon Devi Zonguldak’tan gelen Siber Güvenlik Uzmanı Adaylarını Türk Telekomünikasyon A.Ş Genel Müdürlüğünde ağırladı. 
Siber Güvenlik Merkezi mühendislerince Türk Telekom’da yapılan siber güvenlik kapsamlı çalışmalar aktarıldı.. Özellikle veri gizliliği ve bütünlüğünü korurken, kritik altyapıların kesintisiz çalışması için hangi hizmetlerin sağlandığı, Türkiye’nin en büyük DDOS koruma altyapısına sahip olunmasındaki teknolojik altyapı, müşterilerine hangi tip siber güvenlik hizmetlerinin verildiği vurgulandı. Gelişmiş Tehdit Önleme Hizmetleri kapsamında; Anti virüs ve Aktif Savunma hizmetleri ve sıfırıncı gün ataklarının tespit edilmesinin siber güvenlik açısından önemine değinildi. Uzmanlar,Siber Güvenlik Gözlem merkezinin ziyareti esnasında öğrencilere çalışılması gereken konular hakkında tavsiyelerde bulunurken, gelecek teknolojilerde daha çok ihtiyaç duyulacak siber güvenlik teknolojilerinin önemine dikkat çektiler. 
BAKKA Siber Güvenlik Uzmanlarını Buluşturuyor…
Gezinin ikinci aşamasında 2008 yılında kurulan ve kurulduğu günden bugüne kadar sadece siber güvenlik alanında faaliyet gösteren Barikat Siber Güvenlik Firması ziyaret edildi. Bir Türk firması olarak yurt içi ve yurt dışına hizmet veren Barikat, askeri kurumlara, kamu kurum ve kuruluşlarına ve özel sektöre siber güvenlik alanında çözümler üretmekte ve projeler gerçekleştirmektedir. Bugüne kadar başarı ile gerçekleştirdiği pek çok proje ile ülkemizde siber güvenlik kültürünün oluşmasına önemli katkılar sunan firma, sunumlarda siber güvenlik iş gücünü yetiştirmek ve güçlendirmek amacıyla alan ve iş bazlı eğitim hizmetlerinin yapıldığı barikat akademi, siber saldırganlardan önce mevcut güvenlik açıklıklarının tespit edildiği ve bu açıklıkların giderilmesine yönelik çözümlerin sunulduğu güvenlik test hizmetleri, kurum, kuruluş ve firmaların kritik bilgi sistem varlıklarının; performans, erişilebilirlik, hata, etki alanı sağlık ve güvenlik göstergelerini 7/24 gözlemleyen Merkezi Gözlem Hizmeti, anlatıldı. Özellikle iki kurumla da Siber Güvenlik Eğitimleri alanında işbirliği yapılabilecek noktalara değinilirken öğrencilere eğitim ve staj imkânı, yerli ve milli ürün teşviki konularında görüş alışverişinde bulunarak ilerleyen dönemlerde ziyaret ve işbirliği çalışmalarının yapılabileceği vurgulandı.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 01 Temmuz 2019, 13:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER