BAKKAL ESNAFI ZORUNLU İHTİYAÇLARI VATANDAŞIN AYAĞINA GETİRECEK

BAKKAL ESNAFI ZORUNLU İHTİYAÇLARI VATANDAŞIN AYAĞINA GETİRECEK

Zonguldak Bakkallar Odası Başkanlığı kısıtlama süresince zorunlu ihtiyaçların vatandaşların ayağına getirileceğini açıkladı*

65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar ile tüm mahalle sakinlerinin zorunlu ihtiyaçlarının mahalle bakkalları tarafından vatandaşların ayağına getirileceği, bunun için Bakkallar Odası Başkanlığı'nın irtibat numarasına telefon etmenin yeterli olacağı bildirildi.

* Zonguldak Bakkallar,Tekel Bayileri ve Kantinciler Odası Başkanı Kadir Habiboğlu tarafından yapılan açıklamada, sokağa çıkma yasağı uygulanacak olan Cumartesi ve Pazar günleri mahalle sakinlerinin tüm zorunlu ihtiyaçlarının bakkal esnafı tarafından evlerine kadar götürülerek karşılanacağı bildirildi.

Konunun Zonguldak il sınırları dahilinde bulunan tüm bakkallara duyurulduğunu belirten Habiboğlu, " Vatandaşlarımız mağdur olmayacak, halkımızın vefalı dostu olan bakkal esnafımız pandemi sürecinde de üzerine düşen görevi yerine getirerek, talep halinde zorunlu ihtiyaç maddelerini en geç 15 dakika içinde evlerine kadar ulaştırıcaktır" dedi. Oda Başkanı Habiboğlu, tüm mahalleler için bakkallara ulaşmak üzere 0-542-296 23 27 nolu irtibat numarasına telefon edilmesinin yeterli olacağını söyledi.

 Açıklamasında, İçişleri Bakanlığı'nın 30.11.2020 tarihli genelgesi ile sokak aralarında  fırın ve unlu mamul işletmelerine ait dağıtım araçları ile ekmek satışının yasaklandığını vurgulayan Kadir Habiboğlu, mahalle sakinlerinin ekmek ihtiyaçlarının da bakkal esnafı tarafından zamanında ve hijyen kurallarına uygun olarak karşılanıp, evlerine kadar götürüleceğini söyledi.

KANTİNCİLER VE KAFELER ZOR DURUMDA

Zonguldak Bakkallar, Tekel Bayileri ve Kantinciler Odası Başkanı Kadir Habiboğlu, pandemi sürecinde en çok mağdur olan meslek grupları arasında kantin işletmecileri ve kafelerin bulunduğuna dikkat çekerek, " Kantin işletmeleri pandeminin başladığı geçen Mart ayından beri kapalıdır. Devletimizden, bir yıl süreyle Bağ-Kur, kredi ve kira borcu ödemeleri ve benzeri giderler konusunda rahatlatıcı bir açıklama bekliyoruz. Bu konularda gerek oda olarak, gerek TESK Genel Başkanımız Bendevi Palandöken tarafından ilgili makamlar nezdinde girişimler yapılmaktadır." şeklinde konuştu.

Tüm dünya ülkeleri gibi ülkemizin de pandemi nedeniyle zorlu bir süreçten geçtiğini, pozitif vakalarda artış görüldüğünü ve Zonguldak'ın da pandemi bakımından riskli iller arasında yer aldığını hatırlatan Kadir Habiboğlu, " Vatandaşlarımızdan ricamız çok zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmasınlar. Kendimizi, ailelerimizi ve içinde yaşadığımız toplumu salgın hastalıktan korumak için azami gayreti göstermek zorundayız. İnşaallah bu süreci kısa sürede atlatıp,yeniden normal yaşama dönmeyi umuyoruz" dedi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER