BALIK AVI YASAĞI 28 OCAK'TA BİTİYOR

BALIK AVI YASAĞI 28 OCAK'TA BİTİYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı’nca denizlerimizde bilinçsizce avlanma ve standartlara uygun olmayan balık avlanmasına karşı alınan av yasağı süresi 28 Ocak tarihinde doluyor.

İlk yasağın 8 Ocak 2021 itibari ile başlayıp, 28 Ocak tarihine kadar uzatılan sürenin dolmasına az bir zaman kala Zonguldaklı balıkçılar da yasağın bir önce sona erip tezgahların yeniden şenlenmesi ve vatandaşların da balığa olan hasretinin giderilmesi bekleniyor.  
Bilindiği gibi havaların soğuması, kış mevsimi itibari ile özellikle hamsinin tezgahlarda görünmesi, sonrasında da standardı en az 9 cm. olması gerekirken, standartlara uygun olmayan 9 cm ve altında hamsi avlanmasının önüne geçmek amacı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 8 Ocak 2021 tarihinde denizlerde balık avlanması yasaklanmış, bu süre sonrasında ikinci bir 10 günlük ek süre ile av yasağı devam etmişti.
Zonguldaklı balıkçılar da, 20 günlük yasak süresinin dolması ile sonucun olumlu yönde olabileceği, başta hamsi olmak üzere diğer balıkların da standartlara uygun bir şekilde yeniden balık avlanmasının başlayacağı günü iple çekiyor.

-Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan av yasağının sona ermesine az bir zaman kala balıkçılar yeniden tezgahların dolmasını beklerken, fiyatın ne olacağı konusu gündeme geliyor.

Av yasağı başlamadan önce özellikle hamsi fiyatının 15 ile 30 TL dolayında olması, yasak sonrası ise hamsinin de standartlara uygun hale gelmesinden sonra fiyatın 30 ile 40 TL civarında olması bekleniyor.

-Balık fiyatlarının geçen yıllara oranla bu sene çok pahalı olması vatandaşların tepkisini çekerken, fiyatları belirleme noktasında büyük balıkçı motorlarının belirlediği, birkaç kişi tarafından belirlenen fiyatlar karşısında fiyatların yüksek tutulduğu ifade edilirken, ilgili Bakanlık tarafından fiyat denetimi de yapılması isteniyor.

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2021, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER