Başkan Akdemir Merkez Çarşısı esnafı ile toplantı yaptı

Başkan Akdemir Merkez Çarşısı esnafı ile toplantı yaptıTehlike varsa yıkılır!

Başkan Akdemir Merkez Çarşısı esnafı ile toplantı yaptı

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir son günlerde çok konuşulan Merkez Çarşısı ile ilgili konuyu paylaşmak adına çarşı esnafı ile bir araya geldi.
Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir son günlerde gündem olan Merkez Çarşısının ne olacağıyla ilgili konuyu çarşı esnafıyla konuşmak için beraberinde İmar ve Şehircilik Müdürü Tayfun Albayrak ile birlikte belediyenin toplantı salonunda bir araya geldi. Toplantıya ise sadece 12 esnaf katıldı.
Merkez Çarşısı ile ilgili Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) e şikayet yazısı yazılmasına rağmen bugün çarşının geleceği ile ilgili yaptığımız toplantıya 123 esnafımızın çok az kısmının katılması bizi üzdü diyen Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, toplantıya katılan esnafa şu bilgileri verdi:
“Merkez Çarşısı ile ilgili son zamanlarda bilgi kirliliği vardı bu bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla çarşı esnaflarıyla bir araya geldik. Merkez Çarşısı 1955-56 yıllarında yapılan ama geçmişten günümüze üzerinde eklemeler yapılarak 123 tane bağımsız bölümü olan bir bina. Merkez Çarşısı esnafımız oranın malikleri ve tapu kendilerinin. Proje ve mimariyi kendileri yapmak zorundalar. Eğer devlet orası ile ilgili can güvenliği bir tehdit hissediyorsa, görüyorsa anında orayı boşaltır. Devletin bu gücü var. Bu nedenle bizde esnafımızı bilgilendirelim onlarda tapu sahibi kendileri olduğu için nasıl bir çözüm bulabileceklerse bulsunlar bize projeyi sunsunlar. Belediye çözüm noktasıdır. Belediye sorun yaratan yer değildir.
Şuanda hemen orada can güvenliği yok diyemeyiz ama belediyemizin jeofizik mühendislerimiz, fen işleri müdürlüğümüz ve inşaat mühendislerimizle orayı inceledik. Her kar yağdığında oranın çatısı baskı altında kalıyor ve büyük sıkıntı ortaya çıkıyor. Orada bir kişinin başına taş düşse 123 esnafın her biri sorumludur. Biz şuanda Merkez Çarşısı esnafını bir araya getirmeyi sağlamaya çalışıyoruz. Onlar bir araya gelerek bize bilgi verecekler ve “bizimle beraber olur musunuz?” diyecekler. Bizde onlarla beraber hareket edeceğiz. Eğer bina tehlike arz ediyorsa da tabi ki yıkılacak. Teknik raporda binanın altında bir kişinin bile durması sakıncalıdır denirse gereğini yaparız. Binaların belirli bir ömrü vardır. Depreme dayanıklı binalar belki 80-100 yıl ayakta durur ama geçmiş yapılar öyle değil. Karar meclisten geçti 123 esnaf bir araya gelecek oraya 7 katlı binanın nasıl yapılacağıyla ilgili kısmını da hep birlikte değerlendireceğiz. İyi bir müteahhit ve projeci burayı 8 ayda bitirir”

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2017, 14:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
ÖZ PARTİLİ
ÖZ PARTİLİ - 6 yıl Önce

Sn. AKDEMİR CHPLİ BELDE BELEDİYESİ OLAN KANDİLLİ BELEDİYESİ KAÇAK OLDUĞUNA DAİR RESMİ YAZI SİZE ULAŞTIĞI HALDE NEDEN GEREKLİ İMARI UYGULAMASI İÇİN YASAL İŞLEMLERİ BAŞLATMIYORSUNUZ .DEVLET CİSİNİZYA,ADALET İSTİYORSUNUZYA,SOSYAL DEMOKRATISIZINIYA CEVAP BEKLİYORUZ PARTİLİ OLARAK

SIRADAKİ HABER