BAŞKAN ALAN; "30 ASANSÖRÜ MÜHÜRLEDİK"

BAŞKAN ALAN; "30 ASANSÖRÜ MÜHÜRLEDİK"

Zonguldak Belediye Başkan Ömer Selim Alan; "30 Asansörü mühürledik" dedi 

"145 adet kırmızı etiketli asansörümüz var, bunlardan 30 tanesini geçen hafta mühürledik" diyen Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan; mühürlü asansörlerin maalesef kullanıldığını ve  tespit edildiğinde ise cezanın  arttırıldığı uyarısında bulundu.
Asansörle ilgili ilgili açıklama yapan Zonguldak Belediye Başkanı Başkan Ömer Selim Alan; Benim asansörle ilgili özel hassasiyetim var. Zonguldak’daki bazı yerlerin asansörlerinin sağlıklı olmadığını hepimiz gözlemliyoruz. Makine mühendisleri odası başkanımız başta olmak üzere. Belediyedeki makine mühendisi arkadaşımızla koordineli çalışıyorlar.
Rahatsız olduğumuz bir konu var, Zonguldak merkez ilçede 1025’e yakın asansörümüz var, bunların 744 tanesi apartman, site vesaire, geriye kelen 250 tanesi de kamu kurumlarında. Kamu kurumlarıyla bir sıkıntımız yok ancak, özellikle çarşı merkezde ki asansörü bulunan iş hanlarımız ki çoğunluğu yıllar önce yapılan hanlar yıllık bakımlarını çok yapmıyorlar. Etiketleme yöntemiyle biz zaten bunlara Makine Mühendisleri eliyle yapmış oldukları çalışma gereği uyarıyoruz. Ne yazık ki 145 adet kırmızı etiketli asansörümüz var, bunlardan 30 tanesini geçen hafta mühürledik. Buna rağmen bazı arkadaşlar, han sahipleri ya da orada ki çalışanlar, bu mühürü söküp sağlıksız şekilde çalışarak hem kendilerini, hem vatandaşı riske ediyorlar. Tabi bizim bu konuda müsamma gösterme şansımız yok. Allah korusun bir sıkıntı yaşandığında bunun sorumluluğu tamamen belediyeye ait olduğu için, Makine Mühendisleri eliyle bunları test ediyoruz, kontrol ediyoruz, etiketlemeleri yapıyoruz. 
Buradan tekrar bu arkadaşlara çağrıda bulunmak istiyorum. Özellikle 30 tane mühürlü asansör sahiplerine en kısa zamanda bakımlarını yaptırıp hem kendilerini hem de vatandaşları kurtarsınlar. Özellikle belirtmek istiyorum ikinci kırmızı etiket ve mühür sökmenin cezai yaptırımları çok ciddi. En kısa zamanda bakımlarını yaptırmalarını rica ediyorum” 

Güncelleme Tarihi: 04 Nisan 2021, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER